Морквяними пирогами свого часу любила пригощати гостей моя бабуся. Як зараз пам’ятаю, тісто таке пружинисте і яскраве, а смак випічки абсолютно ні на що не схожий. Згодом і я навчилася готувати пиріг з моркви. За допомогою погружного блендера це робити простіше простого.
Подібна випічка не вимагає начинки. Більш того, іноді я в неї навіть цукор не додаю. Хочеться зберегти той натуральний смак, за який ми любимо моркву. Тому пиріг з моркви «ласкавий» — ідеальні ласощі для цінителів оригінального смаку. Рекомендую випробувати!
- Морква 250 гр.
- Олія соняшникова 150 гр.
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Яблуко 1 шт.
- Ванілін 1 щіпка
- Куряче яйце 4 шт.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Розпушувач 10 гр.
- Масло вершкове за смаком
- Одну велику або дві середніх моркви очистіть і промийте від бруду. Наріжте їх кільцями і пересипте в чашу блендера. Туди ж вбийте яйця. Влийте рослинну олію.
- Подрібніть інгредієнти в однорідну масу за допомогою погружного блендера. Через хвилин 5 всипте цукор. Якщо у вас морква солодка, додавайте його менше зазначеної кількості.
- Перемішайте масу віночком. Поступово підсипати в миску борошно, заздалегідь змішану з розпушувачем. Замісіть однорідне тісто. Кубиком масла змастіть форму для випікання.
- Перелийте в форму морквяне тісто. Прикрасьте заготовку скибочками яблука. Випікайте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці півгодини. Готовність перевіряйте зубочисткою.
Суджу по собі, «ласкавий» пиріг з моркви готується із задоволенням. Це швидка домашня випічка, з якою не соромно і гостей зустріти. Готовому морквяному пирогу дайте хвилин 10 охолонути, а потім посипте його цукровою пудрою. Подавайте ласощі до чаю. Приємного апетиту!