Замість свіжих ягід для повноти смаку в ватрушках з сиром нерідко використовують повидло. Воно надає випічці цікавий смак і не вимагає підвищеної кількості цукру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто дріжджове 500 гр.
- Кисломолочний сир 9% 250 гр.
- Сметана 30% 2 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Цукор ванільний 10 гр.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Масло вершкове розтоплене 1 ст. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Вода 1 ст. л.
- Повидло ягідне або яблучне за смаком
Кроки
- Здобне тісто поділяють на 12 шматочків, з кожного зліпити кульки, які поміщають на деко з пергаментом.
- Зверху кульки тіста накриваються харчовою плівкою і піднімаються протягом години.
- У підходящій за обсягом – краще глибокій— посуді змішати сир з маслом і сметаною, гарненько збити блендером або міксером, а потім додати в сирну масу обидва види цукру і трохи борошна.
- Кожну кульку тіста перетворити в невелику корж з поглибленням посередині, куди викласти начинку з сиру. Тісто по периметру, не чіпаючи начинку, змастити яйцем, яке попередньо збивають з невеликою кількістю чистої води.
- Ватрушки поставити в духову шафу для випікання протягом 20 хвилин, попередньо нагрів його до 175 градусів.
Дістати випічку, дати їй охолонути і покласти в середину кожної ватрушки трохи повидла. Приємного апетиту!