Пишна ватрушка з сиром і повидлом в духовці

Замість свіжих ягід для повноти смаку в ватрушках з сиром нерідко використовують повидло. Воно надає випічці цікавий смак і не вимагає підвищеної кількості цукру.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 25 хвДрук
  • Здобне тісто поділяють на 12 шматочків, з кожного зліпити кульки, які поміщають на деко з пергаментом.
  • Зверху кульки тіста накриваються харчовою плівкою і піднімаються протягом години.
  • У підходящій за обсягом – краще глибокій— посуді змішати сир з маслом і сметаною, гарненько збити блендером або міксером, а потім додати в сирну масу обидва види цукру і трохи борошна.
  • Кожну кульку тіста перетворити в невелику корж з поглибленням посередині, куди викласти начинку з сиру. Тісто по периметру, не чіпаючи начинку, змастити яйцем, яке попередньо збивають з невеликою кількістю чистої води.
  • Ватрушки поставити в духову шафу для випікання протягом 20 хвилин, попередньо нагрів його до 175 градусів.

Дістати випічку, дати їй охолонути і покласти в середину кожної ватрушки трохи повидла. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 3 з 5 )
Залишити відповідь