Яблука додадуть сливовому варення свіжість. Варення з яблук і слив давно перевірений смачний варіант. При термічній обробці фрукти не втратять свої корисні якості і в зимовий період допоможуть зміцнити захисні властивості організму.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цукор-пісок 2 кг.
- Слива 3.5 кг.
- Яблуко 2 кг.
Кроки
- Переберіть сливи. Промивши. Виріжте кісточки.
- Яблука промийте. Розріжте на четвертинки. Видаліть кісточки і серцевину
- З’єднайте підготовлені продукти. Засипте цукром і залиште мінімум на 4 години. Сливи пустять багато соку.
- Поставте на вогонь. Коли маса закипить поваріть 5 хвилин. Після цього залиште на 12 годин.
- Повторіть процес ще 2 рази.
- Після того як проваріть варення втретє, відразу перелийте в підготовлені банки і закатати.
- Переверніть банки з варенням і залиште під ковдрою до повного охолодження.