Рецепти простого і смачного пісочного печива

пісочне домашнє печиво
Час приготування: 45 хв

Печиво люблять як діти, так і дорослі, особливо якщо приготоване своїми руками в домашніх умовах. Пісочне печиво досить легко готувати, в цьому допоможуть прості і смачні рецепти, з якими впорається будь-яка господиня.

Пісочне печиво у вигляді сердечка

Один з найбільш простих і смачних рецептів, за допомогою якого вдасться приготувати пісочне печиво досить швидко. На приготування їжі в домашніх умовах піде приблизно півгодини, а задоволення розтягнеться на цілий день, а може навіть і на кілька.

Особливе сподобаються такі солодощі дітям, адже вони мають форму сердечка.

Інгредієнти:

  • борошно – 450 г;
  • цукор – 120 г;
  • вершкове масло – 250 г;
  • яєчні жовтки – 3 шт.;
  • розпушувач – 1,5 ч. л.;
  • ванілін – за смаком;
  • сіль – щіпка.

Приготування:

  • У першу чергу потрібно просіяти борошно і викласти її в глибоку миску, додати сіль і розпушувач. Дану суміш перемішати до однорідного стану. При відсутності розпушувача можна використовувати гашену соду. Для цього в чайну ложку з содою потрібно додати оцет або лимонний сік.

  • Завчасно з холодильника потрібно дістати вершкове масло, почекати, поки стане м’яким. Потім розбити яйця і відокремити білки від жовтків. Жовтки покласти в миску, в якій буде замішуватися тісто. Додати цукор і ванілін. Отриману масу потрібно збити до того моменту, поки вона не стане однорідною.

  • У суміш, що складається з яєць і цукру, потрібно додати вершкове масло, потім все добре збити до отримання однорідної консистенції.
  • Далі потрібно поступово додавати борошняну суміш. На початковому етапі найкраще замішувати за допомогою ложки, а потім руками. Після того, як тісто перетвориться в крихту, його потрібно викласти на стіл і продовжити заважати. У завершенні скласти його в клубок, щоб вийшла гладка заготовка.

  • Отримане тісто потрібно загорнути в харчову плівку або поліетиленовий пакет, поставити в холодильник на 20 хвилин. Протягом цього часу заготовка «відпочине» і буде зручна в приготуванні.

  • Коли пройде час, тісто потрібно викласти на стіл, попередньо змащений олією (бажано). Треба розкачати лист товщиною від 5 до 7 міліметрів. Далі формою у вигляді сердечка видавити печиво. Тісто, що залишилося по краях, слід з’єднати в один клубок і заново розкачати пласт, повторивши минулі дії.

  • Якщо немає форми у вигляді сердечка, можна використовувати склянку, тоді печиво вийде круглим. Винахідники і творчі особистості можуть змайструвати формочку з бляшанки.

  • Далі необхідно заготовки викласти на деко і помістити в духовку, розігріту до 180-190°С. Випікається печиво протягом 15-20 хвилин.

  • На даному етапі печиво потрібно дістати з духовки, посипати цукром або цукровою пудрою. Рекомендується почекати, поки охолоне. У гарячому вигляді краще не їсти.

Просте і смачне пісочне печиво

Ще один досить-таки простий і смачний рецепт приготування пісочного печива в домашніх умовах, що складається з невеликого переліку продуктів.

Інгредієнти:

  • масло вершкове (кімнатної температури) – 60 г
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 2 ст. л.;
  • борошно – 150 г;
  • пудра цукрова – 80 г;
  • ванілін або ванільний цукор – за смаком.

Приготування:

  • Заздалегідь потрібно викласти вершкове масло у приміщення з кімнатною температурою, почекати, поки розм’якшиться. Потім змішати його з цукровою пудрою.

  • Після цього додати яйця, ванілін або ванільний цукор, а також молоко. Суміш слід постійно заважати до утворення однорідності.

  • Після цього просіяти борошно і додати в суміш, ретельно все перемішати. Тісто має бути густим.

  • На даному етапі тісто потрібно покласти в кондитерський мішок з будь-якою насадкою.
  • Деко застелити пергаментом для випічки, викласти на нього заготовки печива з кондитерського мішка. Печиво може бути будь-якої форми.

  • Деко покласти в розігріту духовку, випікати при 210 градусів протягом 15 хвилин.

Процес приготування печива закінчений – дуже просто і швидко, а головне смачно.

Пісочне печиво з шоколадними драже

Щоб приготувати не тільки смачне пісочне печиво, але і цікаве, можна використовувати цей простий рецепт. В домашніх умовах вийде неймовірно красиве і незвичайне печиво.

Інгредієнти:

  • цукор коричневий (дрібний тростинний) — 100 г;
  • масло вершкове — 200 г;
  • борошно пшеничне / Борошно — 300 г;
  • сіль (щіпка);
  • шоколад темний (для прикраси) — 50 р;
  • драже (M&m’s, упаковки по 45 р. 2 пакета в тісто, 1 – для прикраси) — 3 пакети.

Приготування:

  • Щоб отримати ідеальне пісочне тісто, слід запам’ятати пропорції – на одну частину цукру взяти дві частини вершкового масла, а також три частини борошна, в завершенні додати щіпку солі.

  • Взяти дрібний тростинний цукор (100 грам), обов’язково потрібно підготувати саме дрібний цукор, крупний не підійде. Також потрібно підготувати 200 грам вершкового масла (розм’якшеного). Завдяки тростинному цукру, печиво буде дуже гарного кольору, а на смак нагадує карамель.
  • Взяти глибоку миску, збити в ній цукор і масло, поки цукор повністю не розчиниться. Зазвичай, на це йде 7 хвилин.
  • Далі взяти три частини борошна, в даному рецепті – 300 грам. Половину борошна просіяти, додати дрібку солі. Перемішати все за допомогою лопатки, засипати дві пачки драже, потім додати решту борошна.

  • Спочатку тісто треба вимісити за допомогою лопатки, а потім руками. Не варто заважати його занадто довго, інакше воно стане дуже жорстким.
  • Після того, як інгредієнти повністю перемішаються, тісто не буде розсипатися, його потрібно покласти в холодильник на 30 хвилин.
  • Якщо тісто все ще розсипається, в нього можна додати 2 чайної ложки холодної води.
  • Коли тісто охолоне, його потрібно викласти у вигляді прямокутника, помістивши між двома листами пергаменту або харчової плівки. Слід розкачати в пласт товщиною в 1 сантиметр.

  • Потім плівку потрібно зняти, а шар тіста розрізати на десять прямокутників. Покласти печиво на деко, випікати в розігрітій духовці до 190 градусів протягом 20 хвилин.

Печиво з какао

Ще один простий рецепт, завдяки якому можна приготувати дуже смачне домашнє пісочне печиво, причому витративши мінімум сил і часу. У цій справі можуть допомогти навіть діти, при бажанні. Такий спосіб приготування випічки буде під силу навіть початківцям кулінарам.

Інгредієнти:

  • 1/4 склянки цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 100 грам маргарину, або вершкове масло (в рецепті використаний маргарин);
  • 1/4 склянки какао;
  • трохи цукрової пудри для присипки печива, за бажанням можна замінити цукрову пудру розтопленим шоколадом.

Приготування:

  • Підготувати глибоку миску, покласти в неї заздалегідь розм’якшений маргарин.

  • Засипати цукор.

  • Все ретельно перемішати до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться в маргарині.

  • Потім до суміші додати борошно.
  • Засипати какао.

  • На даному етапі потрібно замісити тісто. Робити це рекомендується руками.

  • Далі тісто потрібно розділити на маленькі частини, приблизно з розміром волоського горіха.
  • Використовуючи фігурний ніж або виделку, злегка придавити кульку, щоб у заготівлі вийшли невеликі западини.

  • Підготовлені прим’яті кульки викласти на деко, вистелений пергаментним папером для випічки. Важливо дотримуватися між печивом відстань.
  • Деко помістити в розігріту духовку до 180 градусів і випікати протягом 20-25 хвилин.
  • Після того, як вийде час, деко з печивом потрібно дістати з духовки і поставити остигати. Коли воно охолоне, посипати зверху цукровою пудрою.

Можна використовувати і інший варіант декорації печива – полити шоколадом. Для цього знадобиться 50 грам молочного шоколаду або білого без будь-яких добавок. Розтопити шоколад на водяній бані.

Після того, коли печиво повністю охолоне, його слід полити розтопленим шоколадом і помістити в холодильник на пів години. Подавати до столу і їсти таку смакоту можна вже тоді, коли шоколад повністю застигне.

Пісочне печиво на сметані з мигдалем

Досить простий і швидкий рецепт приготування в домашніх умовах смачного пісочного печива. Відмінно підійде жінкам, у яких маленькі діти, а з ними рідко коли можна виділити час на готування. Печиво виходить дуже ніжним, розсипчастим і ароматним.

Інгредієнти:

  • борошно – 280 м;
  • цукрова пудра – 80 г;
  • вершкове масло – 150 г;
  • сметана 20% – 100 м;
  • ванілін – 1 г;
  • сіль – 3 г;
  • мигдаль – 50 г;
  • яєчні жовтки – 1 шт.

Приготування:

  • З’єднати між собою борошно, цукрову пудру, сіль і ванілін. Потім додати вершкове масло, заздалегідь розм’якшене. За допомогою пальців розтерти в крихту.
  • Потім необхідно сформувати лунку в пісочній крихті і додати сметану. Обережно вимісити тісто, воно виходить м’яким і еластичним. Після цього тісто потрібно покласти в холодильник на 60 хвилин.

  • Взяти невеликий шматок тіста, виліпити з нього кулю, потім трохи придавити. Покласти на деко з застеленій пергаментним папером для випікання.

  • Печиво покрити збитим яєчним жовтком.

  • У центр печива покласти мигдаль, а деко поставити в розігріту духовку до 200°С. Випікати протягом 15-20 хвилин.

  • Печиво готове, залишилося тільки заварити чай або каву.

Пісочне печиво є одним з найпростіших варіантів печива до чаю або кави. Існує безліч простих і смачних рецептів, завдяки якому можна без праці приготувати випічку в домашніх умовах.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь