Рулетики можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Однак гарячі, вони дуже схожі на піцу за смаковими якостями. Особливу пікантність страві надає сир, який утворює в’язку золотисту скоринку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 шт.
- Куряча грудка ½ шт.
- Сир 50 гр.
- Часник 1 зуб.
- Соус томатний 1 ст. л.
- Базилік свіжий за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Заздалегідь вимиваємо і насухо обтираємо кабачок, а потім нарізаємо його тонкими рівними скибочками уздовж плоду. Щоб з слайсів легко скрутилися рулетики, потрібно натерти їх сіллю і залишити на 15 хвилин.
- Куряче філе перед нарізкою слід спочатку промити теплою водою і позбавити від зайвої вологи, промокнувши паперовим рушником. Нарізаємо досить тонкими скибочками, які потім відбиваємо спеціальним молотком спочатку з одного боку, а потім з іншого. Присмачуємо курячі шматочки сіллю і перцем.
- Шматочок сиру натираємо на тертці – дрібній або великій – як вам більше подобається. Зубок часнику, очищений від лушпиння, подрібнюємо за допомогою часничниці.
- Зливаємо рідину, яка виділилася з кабачків, в раковину. Викладаємо скибочки на дно форми для запікання. Включаємо духову шафу і розігріваємо її в потрібному температурному режимі (180 градусів). Не забувайте використовувати папір для запікання (застеліть нею дно форми, перш ніж укладати кабачки). Томимо скибочки в духовці 7-8 хвилин.
- По всій поверхні скибочок кабачка викладаємо начинку: спочатку шматочок курячого філе, потім листочок базиліка (попередньо вимиваємо листочки), а потім посипаємо інгредієнти сиром. Присмачуємо невеликою кількістю томатного соусу.
- Скручуємо рулетики і заколюємо зубочистками, щоб вони краще тримали форму. Духову шафу ми вже розігріли, нам залишилося тільки повернути рулетики в форму і поставити блюдо всередину. Млоїмо рулетики 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!