Погодьтеся, багато класичних гарнірів вже давно приїлися. Звареними крупами зараз нікого не здивуєш. Коли хочеться різноманітності, я готую рис з гречкою і куркою. Це ситне і смачне самостійне блюдо забере у вас всього 30-40 хвилин часу!
Яке прекрасне поєднання продуктів для вечері, правда? Крім того, в страві ще й овочі є! Такий набір наситить ваш організм після важкого робочого дня. Для будь-якої господині рецепт рису з гречкою і куркою стане справжньою знахідкою, адже мити в результаті потрібно буде тільки одну сковороду!
- Рис білий 1 ст.
- Гречка 1 ст.
- Курка 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Масло вершкове 50 гр.
- Часник 2 зубці
- Курячий бульйон 1 л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Приправа для курки за смаком
- Наріжте куряче м’ясо шматочками, цибулю — четвертинками кілець, а моркву — півкільцями.
- Розігрійте у великій глибокій сковороді вершкове масло і обсмажте шматочки курки під кришкою. Пізніше додайте овочі.
- Всипте рис і гречку, залийте інгредієнти бульйоном або звичайною водою. Посоліть, поперчіть, додайте спеції за смаком, нарізаний часник і готуйте під кришкою до тих пір, поки крупи не вберуть воду.
Ви можете відкоригувати смак ситної вечері з гречки за допомогою спецій і зелені. Я люблю посипати страву свіжою рубаною петрушкою в кінці приготування або використовувати гілочку розмарину в процесі тушкування. Обов’язково спробуйте!