Рисова каша на молоці з гарбузом в горщиках в духовці

Рисова каша на молоці з гарбузом в горщиках в духовці

Холодильник порожній, а потрібно терміново нагодувати всю сім’ю? Готуємо просте, але в той же час дуже ситне блюдо з найпростіших і доступних продуктів – рису і гарбуза. Приготування в горщиках (в духовій шафі) спрощує готування тим, що в процесі навіть помішувати нічого не потрібно.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Гарбуз очищаємо від грубої шкірки, виймаємо насіннєву частину і нарізаємо невеликими кубиками, приблизно по одному сантиметру.
  • 300 грам рису перекладаємо в дрібне сито і кілька разів ретельно промиваємо під струменем води для того, щоб позбутися від смітинок і зайвого крохмалю.
  • У керамічні горщики відразу викладаємо крупу, а наверх гарбузові шматочки. У кожну тару додаємо трохи масла (не більше двох столових ложок) і трохи цукрового піску на свій смак.
  • Молоко наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння.
  • Теплим молоком заливаємо майбутню кашу так, щоб рідина покривала інгредієнти мінімум на 1,5 сантиметра зверху і закриваємо кришкою.
  • Відправляємо горщики в духовку на 40-50 хвилин (в залежності від потужності) при температурі 180 градусів.
  • Після закінчення часу, готову кашу настоюємо ще близько 5 хвилин, і насолоджуємося її приголомшливим вершковим смаком і ароматом. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь