Холодильник порожній, а потрібно терміново нагодувати всю сім’ю? Готуємо просте, але в той же час дуже ситне блюдо з найпростіших і доступних продуктів – рису і гарбуза. Приготування в горщиках (в духовій шафі) спрощує готування тим, що в процесі навіть помішувати нічого не потрібно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 300 гр.
- Рис білий 300 гр.
- Молоко коров’яче 600 мл.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Гарбуз очищаємо від грубої шкірки, виймаємо насіннєву частину і нарізаємо невеликими кубиками, приблизно по одному сантиметру.
- 300 грам рису перекладаємо в дрібне сито і кілька разів ретельно промиваємо під струменем води для того, щоб позбутися від смітинок і зайвого крохмалю.
- У керамічні горщики відразу викладаємо крупу, а наверх гарбузові шматочки. У кожну тару додаємо трохи масла (не більше двох столових ложок) і трохи цукрового піску на свій смак.
- Молоко наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння.
- Теплим молоком заливаємо майбутню кашу так, щоб рідина покривала інгредієнти мінімум на 1,5 сантиметра зверху і закриваємо кришкою.
- Відправляємо горщики в духовку на 40-50 хвилин (в залежності від потужності) при температурі 180 градусів.
- Після закінчення часу, готову кашу настоюємо ще близько 5 хвилин, і насолоджуємося її приголомшливим вершковим смаком і ароматом. Приємного апетиту!