Як зварити пшоняну кашу на молоці в каструлі

пшоняна каша на молоці

Пшоняна каша є однією з найкорисніших, за рахунок високого вмісту різних мікроелементів, наприклад, заліза. Тому така каша ідеально підійде тим, хто дотримується принципів здорового харчування. Пшонка з молоком виходить дуже смачною, ароматною і зовсім не гіркою.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
50 хвДрук
  • В першу чергу готуємо всі потрібні продукти.
  • Потім засипаємо крупу в миску і наливаємо в неї холодну воду.
  • Розмішуємо крупу, щоб відокремити все зайве, і зливаємо воду. Повторюємо таку процедуру поки вода не буде прозорою.
  • Засипаємо пшонку в друшляк і обдаємо її окропом.
  • Далі перекладаємо крупу в каструлю і наливаємо в неї холодну воду.
  • Знімаючи піну, яка періодично з’являється, доводимо кашу до кипіння, після чого вогонь зменшуємо до помірного.
  • Таким чином продовжуємо варити кашу до повного випаровування води.
  • Заливаємо в пшонку гаряче молоко, гарненько все перемішуємо і зменшуємо вогонь до мінімального.
  • Засипаємо сіль з цукром і перемішуємо.
  • Помішуючи, варимо кашу ще близько 20 хвилин.
  • Знімаємо каструлю з плити, додаємо вершкове масло.
  • Потім накриваємо каструлю кришкою і залишаємо ще на 10 хвилин.

Пшоняна каша готова, приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь