Салат «Берлінський» — це проста, швидка і смачна закуска. Зазвичай я готую його, якщо дуже втомилася після роботи або у мене мало часу: ідеальний варіант. Закуска відмінно підходить до гарніру з картоплі, рису або макаронів.
Я поділюся класичним рецептом салату «Берлінський», але існує і безліч його варіацій. Наприклад, смак залежить від того, наскільки пряну шинку ви взяли. Замість свіжого огірка можна використовувати малосольний або маринований, а замість курячих яєць — перепелині. Якщо візьмете гостру гірчицю, салатик буде пікантніше.
- Шинка 140 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сметана 15% 30 мл.
- Картопля 2 шт.
- Кріп за смаком
- Огірок 1 шт.
- Твердий сир 50 гр.
- Гірчиця 5 мл.
- Сіль 2 щіп.
- Наріжте шинку кубиками, додайте дрібно нарізаний огірок.
- Відваріть картоплю і яйця, очистіть. Розділіть яйця на білки і жовтки. Білки разом з картоплею наріжте кубиками і відправте в салат.
- Тепер приготуємо заправку. Розімніть жовтки, додайте до них гірчицю, сметану і дрібно нарізаний кріп. Гарненько перемішайте.
- Заправте салат соусом, додайте натертий на тертці сир, посоліть і перемішайте.
Рецепт салату «Берлінський» з шинкою стане вашою паличкою-виручалочкою на випадок нестачі часу. Перед подачею його можна трохи прикрасити зеленню. До речі, інгредієнти можна нарізати не кубиками, а соломкою. Експериментуйте і виводьте ідеальну формулу!