З усіх поєднання продуктів для майонезного салату моє найулюбленіше-курка і виноград. При цьому важливо, щоб останній був солодким. Тому часто користуюся трюком з мікрохвильовкою, якщо не пощастило з покупкою. Рецептів, до слова, знайшла безліч. Вони не сильно відрізняються за складом, хіба що зовнішнім виглядом. Особливо здивував салат «Чорне гроно».
Багато згадають це блюдо як святкову закуску з дитинства. Тоді, років 20 тому або більше, її називали по-різному: салат «Чорне гроно», «Виноградна гілка», «грона винограду». Оригінальне оформлення страви викликало захоплення і апетит. Втім, з того часу нічого не змінилося.
- Куряча грудка копчена 400 гр.
- Твердий сир 300 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Петрушка ½ пуч.
- Виноград темний 300 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Сіль за смаком
- Курку очистіть від шкіри, відокремте кістки, якщо такі є. М’ясо наріжте дрібними шматочками. Багато хто використовує в салат відварну курку. Справа смаку.
- Сир натріть на крупній тертці. Відокремте жовтки від білків у зварених яєць. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки — на середній або дрібній.
- Виноград промийте, відокремте ягоди від гілок. Кожну розріжте навпіл. Кісточки видаліть. Починаємо збірку салату. На плоске блюдо першим шаром викладіть білки.
- Білки посоліть, зробіть сіточку з майонезу. Далі викладіть шар з курки. Його теж промажте майонезом. Тепер шар жовтків, майонез. Поверх жовтків шар натертого сиру.
- Його таким же чином промажте майонезом, прикрасьте половинками винограду шкіркою вгору. Листям винограду може послужити будь-яка зелень, наприклад, петрушка.
Салат «Чорне гроно» готовий до вживання. Рекомендую перед подачею до столу відправити його на годину або дві в холодильник, щоб він встиг просочитися. Ідеальний варіант — залишити його там на ніч. А вам подобається поєднання курячого м’яса з виноградом? Діліться уподобаннями з нами!