Салат «Чорне гроно»

Салат Чорне гроно

З усіх поєднання продуктів для майонезного салату моє найулюбленіше-курка і виноград. При цьому важливо, щоб останній був солодким. Тому часто користуюся трюком з мікрохвильовкою, якщо не пощастило з покупкою. Рецептів, до слова, знайшла безліч. Вони не сильно відрізняються за складом, хіба що зовнішнім виглядом. Особливо здивував салат «Чорне гроно».

Багато згадають це блюдо як святкову закуску з дитинства. Тоді, років 20 тому або більше, її називали по-різному: салат «Чорне гроно», «Виноградна гілка», «грона винограду». Оригінальне оформлення страви викликало захоплення і апетит. Втім, з того часу нічого не змінилося.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
30 хвДрук
  • Курку очистіть від шкіри, відокремте кістки, якщо такі є. М’ясо наріжте дрібними шматочками. Багато хто використовує в салат відварну курку. Справа смаку.
  • Сир натріть на крупній тертці. Відокремте жовтки від білків у зварених яєць. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки — на середній або дрібній.
  • Виноград промийте, відокремте ягоди від гілок. Кожну розріжте навпіл. Кісточки видаліть. Починаємо збірку салату. На плоске блюдо першим шаром викладіть білки.
  • Білки посоліть, зробіть сіточку з майонезу. Далі викладіть шар з курки. Його теж промажте майонезом. Тепер шар жовтків, майонез. Поверх жовтків шар натертого сиру.
  • Його таким же чином промажте майонезом, прикрасьте половинками винограду шкіркою вгору. Листям винограду може послужити будь-яка зелень, наприклад, петрушка.

Салат «Чорне гроно» готовий до вживання. Рекомендую перед подачею до столу відправити його на годину або дві в холодильник, щоб він встиг просочитися. Ідеальний варіант — залишити його там на ніч. А вам подобається поєднання курячого м’яса з виноградом? Діліться уподобаннями з нами!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь