Салат Дамський каприз з шинкою чорносливом і грецькими горіхами

Як на рахунок цікавого салату, який прийнято в нашій родині називати дамським капризом. Назва сама по собі оригінальна, все завдяки сполучуваності інгредієнтів. Якщо взяти на озброєння класичний рецепт, то в ньому використовується курка або ж шинка і ковбаса. Сьогодні хочу розповісти вам саме другий варіант.

Мені він здається більш актуальним, якщо ви кудись поспішаєте або потрібно терміново накривати стіл. Адже з курячим м’ясом потрібно попрацювати заздалегідь, відварити, остудити. А ось м’ясні копченості або шинка завжди є в холодильнику. Ви хоч раз пробували цю закуску? І як враження? Напевно найкращі, адже салат виходить ніжним і пікантним. І як вже сказала, ви завжди можете поекспериментувати над головними продуктами. Але, це вже інші назва, і свої нюанси в приготуванні.

Якщо у вашому будинку свято, то звичайно однією закускою тут не відбудешся, доведеться брати на озброєння і інші варіації, як на рахунок соняшнику або ніжності?

Але, ось саме Дамський каприз з чорносливом і шматочками волоських горіхів буде паличкою-виручалочкою. Адже він готується за лічені хвилини, це раз. Він легкий і дуже смачний, це два. Продукти в його складі, ну самі звичайні, це три. А чотири і п’ять, придумайте самі, ахаха. На будь-якому столі, навіть на обідньому це блюдо буде виглядати здорово і красиво, як би ви його при цьому не подали.

Ну, а поки пропоную перейти безпосередньо до самого процесу приготування.

Що ж, як вже говорилося раніше, цей варіант в більшості своїй готується переважно з куркою. Але, якщо ви її не любите, або не хочете сюди додавати, то беріть шинку, як це зробила я. Зробіть свою родзинку, підкорите всіх. Грайтеся з інгредієнтами і отримуйте нові смаки. Адже це так здорово, кожен раз дивувати своїх рідних і близьких чимось особливим і унікальним. Чи не так?

Секрет! Всі інгредієнти в цій страві повинні нарізатися великими шматочками, саме дрібна нарізка його зіпсує.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
10 хвДрук
  • Відваріть до повної готовності курячі яйця, в районі 10-15 хвилин після закипання. Якщо перетримаєте, то колір жовтка посіріє. Остудіть і очистіть від шкаралупи.
  • Ягоди чорносливу або добре промийте, або залийте склянкою окропу на 5 хвилин, потім рідину злийте.
  • Свіжі огірки наріжте соломкою.
  • І почніть огірки викладати першим шаром на плоске блюдо, якщо бажаєте саме так зібрати цей салат. За бажанням посоліть інгредієнти і змастіть майонезом.
  • Таким же чином накришите соломкою ковбасу або шинку, в моєму випадку була шинка з індички.
  • Кожен шар змащуйте добре майонезом, щоб всі продукти просочилися і не були сухими і жорсткими. Враховуйте це, будь ласка.
  • Слідом покришите на крупній тертці курячі яйця.
  • І викладіть на шинку, змастіть знову гарненько майонезом. Чорнослив наріжте на великі шматочки, а горішки подрібніть на тертці.
  • Розкидайте ці два інгредієнти останніми шарами і майонезом в цей раз не змащуйте.

Дамський каприз виходить легким і в той же час відмінно насичує шлунок і не створює зайвої ваги. Загалом безпрограшний варіант.

дамський каприз

Прикрашати закуску можна як душі завгодно, хоч у вигляді страви в формі торта, якщо візьмете спеціальне кулінарне кільце. Хоч в менажницах, салатниках або ж в креманках і келихах. Останній варіант підходить для урочистих випадків, і до речі плюс ще в тому, що кожному буде своя порція.

Як бачите, нічого складного, простота цього салату в цьому і полягає. І він безсумнівно може стати вашим фаворитом в кулінарному світі. Без уваги він точно не обійдеться. Пробуйте і насолоджуйтеся трапезою, адже смак незвичайний. Жодна жінка, та й не тільки, не встоїть перед цією закускою. Адже вона чудова!

Капризи у розкішних і скромних дам різні, але всі вони люблять смачно поїсти. Тому використовуйте різні інгредієнти, і не бійтеся нетрадиційних варіантів. Можна замість чорносливу додати гранатові зерна або тропічні фрукти, такі як ківі і ананаси. Кожен з рецептів буде унікальний і неповторним. Так чого ж ви чекаєте? Чи не час підкріпитися?

Всім до швидкого і відмінного настрою. Діліться статтею в соціальних мережах і приходьте на блог частіше. Буду чекати з нетерпінням. Ну, а якщо є що сказати, залишайте відгуки та побажання. Надсилайте свої напрацювання. До побачення.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 5 оцінок, середнє 4.8 з 5 )
Залишити відповідь