Цей рецепт є одним із найпростіших варіантів салату «Соняшник». У ньому також використовуються очищені насіння соняшника, що надає салату ще цікавіший вигляд і приємний хрускіт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча грудка копчена 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Насіння соняшника 40-50 гр.
- Печериці консервовані 1 банка
- Чіпси 50 гр.
- Морква 1 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Зелень для прикраси
Кроки
- Готувати салат «Соняшник» з насінням та чіпсами просто! Моркву очистіть від шкірки та натріть на дрібну тертку.
- З цибулі зніміть лушпиння і дрібно наріжте. З консервованих печериць злийте сік і наріжте їх дрібнішими шматочками. Обсмажте цибулю та печериці на соняшниковій олії протягом 5-7 хвилин. Потім перекладіть засмажку на тарілку.
- На сковороду, де смажилися гриби та цибуля, додайте ще трохи олії та обсмажте моркву до готовності.
- Копчену грудку наріжте кубиками.
- Салат збирайте на великій плоскій страві. Викладіть перший шар із курячого м’яса, змастіть його майонезом.
- Другим шаром покладіть печериці та цибулю, полийте його майонезом. Потім шар з моркви та майонезу. Зверху посипте салат обсмаженим насінням. Поставте блюдо в холодильник на 30-60 хвилин. Потім прикрасьте його зеленню та чіпсами. Салат «Соняшник» готовий, можна подавати його на стіл.
Смачного!