Крім того, що печінка тріски – це дуже корисний продукт, багатий на Омегу-3 і вітамінами D, K, A, він ще чудово проявляє свій смак у всіляких салатах. Не став винятком і салат «Соняшник», його рибний варіант здивує та порадує вас своїм незвичайним смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Печінка тріски 400 гр.
- Маслини 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 1-2 головки
- Майонез столовий молочний за смаком
- Чіпси 50-60 гр.
- Картопля 4 шт.
- Куряче яйце 5 шт.
- Олія соняшникова для смаження
Кроки
- Готувати салат «Соняшник» з печінкою тріски легко! Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на невеликій кількості олії до золотистого кольору.
- Яйця зваріть круто, остудіть у холодній воді, потім очистіть від шкаралупи. Розділіть на білки та жовтки. Білки натріть на великій тертці, жовтки подрібніть на крихту.
- Картоплю відваріть до готовності, очистіть і натріть на тертці. Візьміть велику страву, першим шаром викладіть на неї терту картоплю, розрівняйте та змастіть майонезом.
- Печінку тріски перекладіть на тарілку і розімніть її вилкою. Другим шаром викладіть печінку тески та обсмажену цибулю, попередньо можна змішати ці інгредієнти. Зверху на шарі зробіть майонезну сітку.
- Потім покладіть шар з тертого білка і майонезу, після нього подрібнений жовток.
- На шар з жовтком нанесіть велику майонезну сітку, у кожний квадратик покладете половинку маслини – у вас вийде серцевина соняшника. Салат поставте на просочення на 30-60 хвилин. Потім по колу розкладіть чіпси і салат «Соняшник» готовий для подачі на стіл.
Смачного!