Салат цезар без майонезу відноситься до дієтичних страв, але незмінними інгредієнтами його є спеціальний соус, сир “Пармезан” та листя салату. Інші продукти (огірки, анчоуси, каперси та маслини) додаються до смаку господині. Готуємо «Цезар» із куркою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча грудка 2 шт.
- Салат романо 1 пучок
- Сир Пармезан 50 гр.
- Білий хліб 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Гірчиця діжонська 2 ч. л.
- Лимонний сік 2 ч. л.
- Вустерський соус 1 ч. л.
- Олія оливкова 130 мл.
- Сіль за смаком
На порцію
Калорії: 155 ккал
Білки: 19.3 г
Жири: 4.9 г
Вуглеводи: 8.1 г
Кроки
- Готувати салат “Цезар” без майонезу легко! Скибочки білого хліба наріжте на шматочки довільного розміру. Почистіть зубки часнику і наріжте тонкими часточками. У сковорідці розігрійте трохи оливкової олії та посмажте в ній нарізаний часник. Потім у цій олії обсмажте до золотистого кольору шматочки білого хліба і перекладіть їх на тарілочку, щоб охолонули.
- Купки курки посипте сіллю і обсмажте їх також на невеликій кількості оливкової олії. Обсмажуйте по 6-7 хвилин на кожній стороні і до появи рум’яної скоринки. Готові грудки можете посипати чорним перцем, потім остудіть їх і поріжте на невеликі шматочки.
- Тепер приготуйте головну особливість салату – смачну білу заправку. Для цього розбийте в чашу блендера яйце, налийте оливкову олію, додайте дижонську гірчицю, сік лимона та вустерський соус і збийте на великій швидкості до однорідного стану.
- Промийте холодною водою салатне листя, видаліть серветкою зайву вологу і покладіть їх або в салатницю, або на плоску тарілку. На листя салату викладіть гіркою нарізану курячу грудку. Натріть на дрібній тертці шматочок пармезану і посипте їм м’ясо. Поверх сиру насипте сухарики із білого хліба. Полийте салат приготованою заправкою і одразу подайте до столу.
Смачного!