Якщо ви хочете пообідати ситно, але не дуже щільно, салат з м’ясом і сухариками буде дуже до речі. Особливо він полюбиться тим, хто не любить витрачати на готування більше, ніж півгодини. А у випадку з цією стравою вам знадобиться від сили хвилин 20. Салат з куркою і сухариками не потребує ні в хлібі, ні в основному блюді — він абсолютно самодостатній.
Відмінною рисою саме цього рецепта будуть так звані кираєшки. Будучи зробленими з додаванням житнього борошна, вони мають насичений смак. До того ж довго зберігають свою хрусткість.
Ви завжди можете використовувати готові сухарики з пекарні або приготувати їх самостійно з кірок хліба, що залежалася. Але все-таки краєшки безумовно більше припадуть до смаку вашим домашнім. Або, якщо ви їх не знайдете, тонкі грінки з житнього хліба з часником або з цибулею.
- Сухарики 250 гр.
- Помідор 2 шт.
- Майонез столовий молочний 60 гр.
- Олія соняшникова 20 мл.
- Перець чорний мелений за смаком
- Огірок 2 шт.
- Куряче філе 550 гр.
- Часник 3 зуб.
- Сіль за смаком
- Помідори і огірки помийте і наріжте не надто великими кубиками.
- Куряче філе наріжте на маленькі шматочки і обсмажте на розпеченій сковороді з олією до повної готовності. Потім змішайте м’ясо з часником, сіллю, перцем і ложкою майонезу.
- Заправте помідори з огірками майонезом, сіллю і викладіть на велике блюдо рівним шаром.
- Потім розподіліть курку поверх овочів і присипте її сухариками. Готово! Можна подавати на стіл.
У цього простого салату є свої нюанси. По-перше, їдять його відразу – на роботу або на природу взяти не вийде, оскільки сухарі розмокнуть і розгублять весь свій шарм. По-друге, салат не перемішують! Таким чином м’ясо розподілено рівномірно, і кожен покладе собі всього в рівній кількості. Збережіть цей рецепт, щоб більше не ламати голову, що приготувати на вечерю.