Куряча печінка сама по собі має пісний і слабовиражений смак, і приємна гірчинка солоного огірка чудово доповнить смак салату. Від небажаного присмаку печінки можна позбутися, ретельно видаливши плівки, жирові шматочки і прожилки. Печінку для салату обсмажуємо і заправляємо салат майонезом, але можна і йогуртом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 300 гр.
- Огірок солоний 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
Кроки
- Очищену, промиту і обсушену серветкою курячу печінку нарізати шматочками будь-якого розміру. Для салату підходить як охолоджена, так і заморожена печінка.
- Цибулю нашаткувати невеликими кубиками і обсмажити до легкого золотистого кольору на розігрітій олії. Потім до цибулі перекласти шматочки печінки і швидко обсмажити на середньому вогні до готовності. Печінка трохи посолити, враховуючи солоність огірків.
- На тонкі брусочки нашаткувати заздалегідь відварену моркву.
- На такі ж брусочки нашаткувати три солоних огірка.
- Яйця по одному збити в чашці і обсмажити по 1 хвилині з обох сторін в розігрітій олії. Можна використовувати для салату відварені яйця, нарізавши їх смужками.
- Обсмажені яйця згорнути в трубочки і нарізати тонкою соломкою.
- Обсмажену з цибулею курячу печінку, нарізку огірків, моркви і яйця перекласти в красиву салатницю і акуратно перемішати. Салат прикрити харчовою плівкою і поставити в холодильник. Перед подачею заправити салат майонезом і декорувати на свій смак.
Приємного апетиту!