Є такі салати які при одній тільки згадці викликають асоціації зі словами» «свіжість» і «весна». Салат з огірком, яйцем і зеленою цибулею один з них. Можливо, вся справа в свіжому овочі і зеленій цибулі, які раніше з’являлися на нашому столі тільки навесні. Але зараз їх не складе труднощів знайти на полицях магазинів і ринків в будь-який час року. А ось відчуття весни все одно нікуди не пропало.
Якщо ви такий же любитель цього салату як і я, але згадуєте його не так часто як хотілося б, то приєднуйтесь до невеликого весняного свята живота і готуйте його разом зі мною. Салат цей неймовірно простий і можна запросто навчити готувати його навіть дитини. І це буде відмінний подарунок батькам, коли юне чадо зможе приготувати повноцінне і смачне блюдо до загального сімейного столу.
Про заправку салату сперечатися не будемо, тут кожен вільний вибрати на свій смак той соус, який йому більше подобається. Це може бути як майонез або сметана, так і їх комбінація, так само можна використовувати класичний несолодкий йогурт без добавок. Такий салат буде більш здоровим і корисним.
Зазначених інгредієнтів вистачить на дві невеликі порції салату в якості закуски або одну, якщо він буде використаний як цілі обід або вечерю. Якщо вам необхідно приготувати на більшу кількість порцій, то збільшуйте кількість пропорційно.
- Огірок 1 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цибуля зелена 1 пуч.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Сметана 20% 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спочатку відваріть круто два яйця. Нагадаю, що для цього їх необхідно варити після закипання ще 7 хвилин. Після закінчення цього часу злийте гарячу воду з яєць і тут же залийте їх крижаною водою. З таким швидким охолодженням шкаралупа буде легше очищатися.
- Очищені яйця розріжте навпіл уздовж, а потім на невеликі кубики.
- Огірок вимийте і відріжте кінчики. Так само розріжте його уздовж навпіл, а потім на кубики приблизно такого ж розміру, як і яйця.
- Зелену цибулю добре промийте в проточній воді, обсушіть і наріжте кільцями.
- Всі продукти складіть в миску або тарілочку і перемішайте. Підсоліть за смаком і заправте соусом. У моєму випадку — це ложка майонезу і ложка сметани. У підсумку вийде ніжний і хрусткий салат з огірком, яйцем і зеленою цибулею.
Можна подавати на стіл. Приємного апетиту!