Цей варіант салату можна сміливо ставити перед гостями на святковому столі. Дуже яскравий, смачний і ароматний. У багатьох господинь він стоїть в обов’язковому списку на Новий рік і дні народження. Простота смаків продуктів в салаті компенсується їх чудовим поєднанням між собою.
Морква для такого салату в ідеалі повинна бути готовою по-корейськи, але якщо не вийшло запастися нею заздалегідь, то можна використовувати сиру або відварну. Смак, звичайно, трохи зміниться, але варіант має право на життя. Все варто пробувати. Печінка буде хороша куряча, так як вона більш ніжна і м’яка, але і яловича підійде, головне правильно її приготувати, щоб вона не була жорсткою.
- Куряча печінка 300-400 гр.
- Морква по-корейськи 100-150 гр.
- Огірок солоний 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Почнемо готувати салат з самого ємного за часом продукту. Відваріть курячу печінку в киплячій воді 10 хвилин, потім посоліть і доваріть ще 2-3 хвилини. Солити відразу не потрібно, так як печінка стане твердіше. Перекладіть готову печінку на тарілку остуджувати.
- На сковорідці розігрійту олію і викладіть нарізану чверть кільцями ріпчасту цибулю. Посипте цибулю половинкою чайної ложки солі і чайною ложкою цукру. Таким чином цибуля засмажиться з рум’яною скоринкою і дуже яскравим смаком. Сіль і цукор будуть його карамелізувати і посилювати смак.
- Морква по корейськи трохи розріжте, якщо шматочки занадто довгі.
- З остигнувшої печінки зніміть зайві плівки і наріжте її невеликими шматочками. Складіть в зручну глибоку миску для змішування салату.
- Додайте моркву і смажену цибулю до печінки. Огірки дрібно наріжте соломкою або кубиками і покладіть до решти продуктів. Все перемішайте і заправте салат майонезом. Солити більше не потрібно, при приготуванні солі було достатньо і огірки вже солоні.
Дуже смачний і яскравий салат готовий. Їжте його відразу або дайте трохи настоятися і охолонути повністю в холодильнику. Вам обов’язково сподобається такий варіант.