Смачний та вишуканий салат для святкового столу, з легкою кислинкою, яку йому надають солоні огірочки. Цей салат гарний як у будні, так і у свята.
Як почати готувати салат з печінкою та солоними огірками
Інгредієнти
Порції: –+
- Майонез столовий молочний 30-50 гр.
- Куряча печінка 200 гр.
- Огірок солоний 1-2 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Приправа (на вибір) за смаком
На порцію
Калорії: 92 ккал
Білки: 10.4 г
Жири: 4.5 г
Вуглеводи: 2.3 г
Кроки
- Першим кроком відваріть ті інгредієнти, які цього вимагають: яйця, морква та печінка. Курячу печінку ретельно промийте, видаліть з неї плівочки та згустки крові, розріжте дрібнішими шматками і зваріть у підсоленій воді до повної готовності. Зачекайте, поки печінка охолоне і натріть її на велику тертку.
- Яйця і моркву можна відварити в одній ємності, необхідно тільки стежити за ступенем готовності моркви, яйцям для приготування досить 8-9 хвилин від моменту закипання. З вареної моркви зніміть верхній шар ножем і натріть на велику тертку.
- З готових яєць зніміть шкаралупу і натріть на тертці.
- Якщо солоні огірки дрібні, можна взяти два. Огірки натріть на тертці та відіжміть їх від зайвої вологи.
- Майонез змішайте з приправами, ним ми заправлятимемо салат. Для тих, хто любить гостріше, в заправку можна додати пару зубчиків подрібненого часнику.
- Можна змішати всі інгредієнти салату в одній мисці і заправити майонезом, але цікавішим і ошатним буде варіант порційного листкового салату. У невеликі піали розкладіть інгредієнти в наступному порядку: першим шаром буде печінка, на неї кладемо огірки, далі яйця і трохи заправки і завершуємо салат шаром з моркви тертої.
Смачного!