Салати мають “постійну прописку” в кожній родині і на будь-якому столі, і як варіант цієї страви, може бути у вас салат з пекінської капусти з кукурудзою і шинкою. Солоний смак шинки добре поєднується з невеликою солодкістю кукурудзи, і вони доповнюються соковитістю пекінської капусти. Для свіжості додамо в салат огірок і трохи зеленої цибулі. Шинка для салату підходить будь-яка.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста пекінська ½ шт.
- Шинка 150 гр.
- Огірок 2 шт.
- Цибуля зелена 3 шт.
- Кукурудза консервована ½ банки
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Овочі промиваються під проточною водою, серветкою обсушуються і шаткуються невеликими шматочками. Ця нарізка овочів відразу кладеться в салатницю.
- Невеликими кубиками нарізається шматочок шинки. Пір’я зеленої цибулі дрібно нарізаються. У салатницю пересипається з банки потрібну кількість консервованої кукурудзи, і кладуться нарізані шинка і цибуля. Салат за смаком посипається сіллю з чорним меленим перцем. Потім він заправляється двома ложками майонезу.
- Нарізані інгредієнти акуратно перемішуються з майонезом.
Приготований салат з шинки, пекінкі і кукурудзи розкладається порційно по невеликих тарілках і відразу подається до столу. Приємного апетиту!