Салат з руколою, креветками, авокадо, помідорами і кедровими горішками

Салати на основі руколли і креветок – блюдо легке і корисне, а доповнені авокадо, помідорами і кедровими горіхами, прекрасно підходять і до святкового столу, і буде знахідкою для Великого посту. Істотними плюсами такого салату є його невисока калорійність і швидке приготування. Заправляється салат оливковою олією.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
30 хвДрук
  • Насамперед готуються інгредієнти для салату згідно з рецептурою і потрібній вам кількості порцій.
  • Креветки, заздалегідь розморожені, очищаються і обсмажуються на розігрітій олії по 1 хвилині з обох сторін.
  • Всі зазначені в рецепті овочі (руколла, авокадо і помідори) добре промиваються холодною водою і серветкою обсушують. Авокадо нарізається невеликими кубиками. Помідори “черрі” розрізаються на половинки.
  • Промиті листя руколли руками рвуться на великі шматочки і відразу кладуться в салатницю.
  • В окремій чашці змішуються оливкова олія з соком половини лайма і дрібкою солі.
  • У салатницю поверх листя руколли викладаються нарізані помідори “черрі” і шматочки авокадо. Потім ці інгредієнти поливаються приготовленої заправкою і акуратно перемішуються.
  • Поверх салату красиво розкладаються обсмажені креветки. Салат посипається жменею кедрових горіхів (можна замінити насінням кунжуту) і відразу подається до столу.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь