Салати на основі руколли і креветок – блюдо легке і корисне, а доповнені авокадо, помідорами і кедровими горіхами, прекрасно підходять і до святкового столу, і буде знахідкою для Великого посту. Істотними плюсами такого салату є його невисока калорійність і швидке приготування. Заправляється салат оливковою олією.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рукола 100 гр.
- Креветки свіжі 300 гр.
- Черрі 250 гр.
- Авокадо 1 шт.
- Лайм ½ шт.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Кедрові горіхи 1 жменя
Кроки
- Насамперед готуються інгредієнти для салату згідно з рецептурою і потрібній вам кількості порцій.
- Креветки, заздалегідь розморожені, очищаються і обсмажуються на розігрітій олії по 1 хвилині з обох сторін.
- Всі зазначені в рецепті овочі (руколла, авокадо і помідори) добре промиваються холодною водою і серветкою обсушують. Авокадо нарізається невеликими кубиками. Помідори “черрі” розрізаються на половинки.
- Промиті листя руколли руками рвуться на великі шматочки і відразу кладуться в салатницю.
- В окремій чашці змішуються оливкова олія з соком половини лайма і дрібкою солі.
- У салатницю поверх листя руколли викладаються нарізані помідори “черрі” і шматочки авокадо. Потім ці інгредієнти поливаються приготовленої заправкою і акуратно перемішуються.
- Поверх салату красиво розкладаються обсмажені креветки. Салат посипається жменею кедрових горіхів (можна замінити насінням кунжуту) і відразу подається до столу.
Приємного апетиту!