Салат з печінкою та квасолею можна подавати за сімейний стіл або під час званої вечері. Ситна закуска припаде до вподоби гостям. Квасоля вдало доповнює блюдо і робить його ще більш апетитним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля червона 200 гр.
- Свиняча печінка 400 гр.
- Гриби мариновані 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Морква 1 шт.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Рослинна олія для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень для прикраси
На порцію
Калорії: 184 ккал
Білки: 11.8 г
Жири: 10.3 г
Вуглеводи: 12.5 г
Кроки
- Що ж потрібно для приготування салату з печінкою та квасолею? Квасолю заздалегідь відмочуємо у холодній воді.
- Варимо розбухлу квасолю до готовності, до смаку підсоливши воду.
- Печінку відварюємо до готовності. Воду солимо і перчимо. Час приготування печінки залежить від її походження. Яловича вариться довше – близько 30 хвилин.
- Після того як печінка звариться, остудити її і нарізати невеликими кубиками.
- Мариновані гриби при необхідності обмиваємо та подрібнюємо для салату.
- Цибулю нарізаємо кубиками і відкладаємо на якийсь час.
- Моркву очищаємо від шкірки та перетираємо на великій тертці.
- Сковороду розігріваємо з олією, куди відправляємо суміш із цибулі та моркви. Пасуємо до готовності на середньому вогні.
- Квасолю, печінку, гриби та пасировку від овочів перемішуємо в салатниці.
- Заправляємо майонезом та знову перемішуємо. За бажання можна заправити сметаною, що зробить салат менш калорійним.
Викладаємо закуску на порційні тарілки. Прикрашаємо свіжою зеленню. Подавати до столу можна як у теплому, так і холодному вигляді.