Салат із печінкою буде корисним тим, хто страждає від зниженого гемоглобіну. Не так просто з’їсти стільки печінки, а ось просочений салат із корейською морквою, сиром та яйцями добре маскує специфічний смак печінки та відмінно насичує.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловича печінка 320 гр.
- Морква по-корейськи 160 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Майонез столовий молочний 170 гр.
- Сир Пармезан 130 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 181 ккал
Білки: 13.0 г
Жири: 12.6 г
Вуглеводи: 4.2 г
Кроки
- Рецепт салату з печінкою та корейською морквою гранично простий! Яйця зварити у солоній воді протягом 9-10 хв. після закипання. Швидко остудити та очистити. Моркву по-корейськи відважити у потрібній кількості, віджати руками зайву вологу.
- Печінку промити, прибрати жилки. Зварити або посмажити на сковороді з цибулею, так смак буде більш насиченим.
- На плоску страву першим шаром викласти моркву корейською, полити її майонезом.
- Печінку нарізати тонкими брусочками або подрібнити в блендері, посолити, якщо не робили цього при варінні чи жаренні. Викласти шар із печінки та змастити майонезом.
- Шматок сиру натерти на тертці, посипати їм печінку, полити зверху майонезом.
- Яйця поділити на жовтки та білки. Спочатку натерти і укласти шаром білки, потім натерти на великій тертці жовтки і посипати ними салат зверху. Можна зробити на салаті візерунки з майонезу та прикрасити його свіжою зеленню.
Смачного!