Язик – це відмінний делікатес, що входить до складу безлічі страв. Особливо вдало з цим продуктом виходять салати. Наш рецепт – універсальний, що підходить до будь-якого приводу. Готується салат досить швидко і виходить дуже смачним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 300 гр.
- Огірок маринований 4 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Готувати салат з язиком та маринованими огірками легко! Для початку зберіть та підготуйте всі інгредієнти для салату з язика.
- Сам язик промийте і відваріть у киплячій воді до готовності. Язик вийміть з окропу, обкотіть крижаною водою і швидко зніміть білу шкірку з нього.
- Потім вам потрібно обвернути відварений яловичий язик харчовою плівкою і прибрати в холодильник як мінімум на ніч, щоб він повністю затвердів і був готовий до подальших маніпуляцій. Якщо для вас це занадто довго, можете купити солоний або копчений язик і використовувати його відразу.
- Язик наріжте соломкою за допомогою гострого ножа.
- У миску з язиком додайте нарізані огірки. Якщо у вас дрібні огірочки, їх треба нарізати кружальцями. Огірки більше наріжте соломкою.
- Заправте салат майонезом, перемішайте та спробуйте. При необхідності додайте сіль та перець.
- Яйця відваріть до готовності, очистіть і наріжте навпіл або дрібніше за бажанням.
- Готовий салат прикрасьте відвареними яйцями і подавайте страву відразу ж до столу.