Салат зі смажених баклажанів з помідорами не обтяжить навіть дуже зайняту господиню. Закуска виглядає ошатно і підходить для зустрічі гостей. Смачно, недорого і швидко! При цьому сам процес не вимагає спеціальних навичок. З рецептом впорається кожен! А ідеальне поєднання овочів нікого не залишить без емоцій і яскравих вражень!
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 2 шт.
- Помідор 2 шт.
- Зелень 1 пучок
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Підготуємо продукти за списком.
- Обполіскуємо баклажани, обрізаємо з двох сторін і ріжемо на частини, як показано на фото. Вибираємо молоді плоди, які не потребують додаткової підготовки. Їх не потрібно засипати сіллю, щоб позбутися від гіркоти.
- З цибулі прибираємо лушпиння і нарізаємо довільно.
- Нарізану цибулю перекладаємо в розпечену з олією сковорідку. Обсмажуємо до м’якості.
- Окремо обсмажуємо баклажани.
- Готуємо овочі, зрідка помішуючи. Додаємо сіль.
- До баклажанів перекладаємо припущену цибулю і готуємо пару хвилин.
- Овочеву обжарку перекладаємо в чашу.
- Промиваємо помідори, ділимо на часточки і вивантажуємо до смажених овочів.
- Промиту петрушку подрібнюємо і відправляємо до компонентів.
- Поливаємо олією, досолюємо і розмішуємо салат. За бажанням додаємо інші прянощі.
Подаємо до столу. Приємного апетиту!