Тут, на відміну від минулих рецептів, скумбрію потрібно готувати на шампурах, тому рибка нарізається шматками. Ніжна, соковита – з мінімумом спецій і максимум свого природного смаку. Єдиний мінус – кісточки заздалегідь не витягнути, тому доведеться позбавлятися від них вже в процесі поїдання.
Додатково з рибкою готується картопля, яка просочується ароматами скумбрії і багаття, виходячи просто неймовірно смачною. Окремою родзинкою можна назвати хрустку цибулю на багатті. Навіть якщо ви її не любите, вона додасть страві такий аромат, що вам захочеться з’їсти все і відразу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 8 шт.
- Скумбрія 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Адигейська сіль 2 ч. л.
- Сік лимону 1 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
Кроки
- Картоплю гарненько промийте і відправте на плиту варитися в мундирі до напівготовності.
- Рибку теж промийте, видаліть всі нутрощі, плівку і знову промийте. Відріжте плавники і хвіст.
- Наріжте шматками товщиною приблизно 2.5 сантиметра.
- Викладіть в чашу, додайте сіль, перець, сік лимона і рослинну олію. Перемішайте.
- Цибулю почистіть і наріжте кільцями. Покладіть їх до скумбрії і знову все перемішайте. Залиште маринуватися на півгодини.
- Напівготову картоплю очистіть від шкірки. Присмачіть сіллю і рослинною олією. Перемішайте.
- Візьміть шампур і наколіть шматки риби, чергуючи їх періодично з картоплею і цибулею – все повинно щільно примикати один до одного.
- Обсмажуйте на мангалі до готовності, не забуваючи час від часу перевертати.
- Подавайте зі свіжими овочами і зеленню.