Шашлик зі скумбрії і картоплі на мангалі на шампурах

Тут, на відміну від минулих рецептів, скумбрію потрібно готувати на шампурах, тому рибка нарізається шматками. Ніжна, соковита – з мінімумом спецій і максимум свого природного смаку. Єдиний мінус – кісточки заздалегідь не витягнути, тому доведеться позбавлятися від них вже в процесі поїдання.

Додатково з рибкою готується картопля, яка просочується ароматами скумбрії і багаття, виходячи просто неймовірно смачною. Окремою родзинкою можна назвати хрустку цибулю на багатті. Навіть якщо ви її не любите, вона додасть страві такий аромат, що вам захочеться з’їсти все і відразу.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Картоплю гарненько промийте і відправте на плиту варитися в мундирі до напівготовності.
  • Рибку теж промийте, видаліть всі нутрощі, плівку і знову промийте. Відріжте плавники і хвіст.
  • Наріжте шматками товщиною приблизно 2.5 сантиметра.
  • Викладіть в чашу, додайте сіль, перець, сік лимона і рослинну олію. Перемішайте.
  • Цибулю почистіть і наріжте кільцями. Покладіть їх до скумбрії і знову все перемішайте. Залиште маринуватися на півгодини.
  • Напівготову картоплю очистіть від шкірки. Присмачіть сіллю і рослинною олією. Перемішайте.
  • Візьміть шампур і наколіть шматки риби, чергуючи їх періодично з картоплею і цибулею – все повинно щільно примикати один до одного.
  • Обсмажуйте на мангалі до готовності, не забуваючи час від часу перевертати.
  • Подавайте зі свіжими овочами і зеленню.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь