З безлічі маринадів для шашлику, варіант з лука і 9%-ного оцту вважається найпростішим і швидким. Оцет за 2 години робить м’ясо більш пухким, м’яким, і воно добре просочується ароматом цибулі, а потім добре прожарюється при будь-якому способі запікання. Оцет розлучається у воді, а цибуля нарізається кільцями. Для смачного шашлику, крім хорошого маринаду, важливий правильний вибір м’яса.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 2 кг.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
- Вода 300 мл.
Кроки
- Промита і обсушена серветкою свинина нарізається порційними великими шматочками і відразу перекладається в посуд для маринування.
- Кільцями середньої товщини нарізаються очищені цибулини. Цибулева нарізка викладається поверх м’яса.
- Потім м’ясо з цибулею посипається по особистому смаку сіллю з будь-якими спеціями.
- У 300 мл чистої холодної води розчиняється столовий оцет. На смак розчин повинен бути кислуватим. Він переливається в посуд до шашлику, і м’ясо з цибулею руками добре перемішуються, щоб цибуля дала свій сік. На м’ясо кладеться невеликий вантаж для занурення інгредієнтів в маринад. Час маринування шашлику – 2-3 години, але можна і більше.
- Після закінчення часу маринування, шматочки м’яса щільно нанизуються на шампури і укладаються на підготовлений мангал.
- Шашлик в цибульно-оцтовому маринаді обсмажується з усіх боків до повної готовності.
Приємного апетиту!