Шулюм із баранини, як традиційної м’ясної складової страви, у каструлі в домашніх умовах готується просто. У цьому рецепті беремо ногу молодого баранця, у якої частину м’яса відокремлюємо для інших цілей, наприклад, шашлику. З овочів додамо тільки картоплю, приправи та зелень. Інгредієнтів мінімум, але страва буде з простим і натуральним смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баранина (нога) 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Картопля 4 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець запашний горошком 4 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Часник 4 зуб.
- Зелень за смаком
- Вода 3 л.
Кроки
- Баранину (кістку ноги із залишками м’яса) промийте, помістіть у каструлю для варіння супу і залийте 3 літрами холодної води. Після закипання видаліть пінку, покладіть в бульйон лавровий лист з очищеною цибулею і запашним перцем, додайте сіль за смаком і варіть баранину 2 години на маленькому вогні та під кришкою.
- Після цього часу у вас буде дуже наваристий бульйон і м’ясо легко відокремиться від кістки. Цибуля та лавровий лист з перцем з бульйону видаліть. Баранину перекладіть на тарілку.
- Картоплю очистіть від шкірки, промийте і розріжте на великі шматки. Перекладіть її в бульйон і поваріть ще 20 хвилин до повної готовності.
- У відвареної баранини видаліть кістки, а м’ясо розділіть руками на невеликі шматочки.
- Підготуйте часник та зелену кінзу. Їх можна покласти в зварений суп, але краще додати до тарілки, буде смачніше. Шулюм спробуйте та смак відкоригуйте, якщо потрібно.
- У порційні супові тарілки розкладіть шматочки відвареної баранини і розлийте бульйон з картоплею. У кожну тарілку додайте подрібнений часник з кінзою і чорним перцем, а кількість їх визначте на свій смак.
Приготований в каструлі шулюм з баранини сервіруйте до столу тільки гарячим. Приємного апетиту!