Швейцарський рулет

Швейцарський рулет чи швейцарський рол (Swiss roll) – популярний англійський десерт. Швейцарський рулет є згорнуте в рулет тонке бісквітне полотно. Як начинка в швейцарський рулет найчастіше використовують джем або фруктове желе. Також є рецепти швейцарського рулету з начинкою із вершкового крему, зазвичай у цьому випадку сам рулет готують із шоколадного бісквіту.

У Великобританії швейцарські рулети дуже популярні на традиційних чаюваннях або як десерт. У супермаркетах можна купити різні версії швейцарського рулету: шоколадні, лимонні або з джемом різних кольорів. Також іноді швейцарський рулет покривають шоколадною глазур’ю.

Походження назви «швейцарський рулет» невідоме. Найраніша згадка випічки з такою назвою відносять до 1842 року. У «Бірмінгемському журналі» 10 травня 1856 року вийшло рекламне оголошення з таким текстом: «…виробник знаменитих пирогів зі свининою, швейцарських рулетів, французьких пирогів, німецьких та генуезьких кексів та імбирних пряників, серед яких йому немає рівних…». У лондонських кулінарних книгах 1880-1890-х років вже використовувалася лише назва “Швейцарський рулет”.

Нижче ми наводимо традиційний англійський рецепт швейцарського рулету. Процес приготування є досить простим і не займає багато часу.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
30 хвДрук
  • Відокремити білки від жовтків.
  • Білки збити із щіпкою солі. Тонким цівком всипати 40 гр цукрової пудри і збити білки до стійких піків.
  • В окремій мисці збити жовтки з 40 гр цукрової пудри, що залишилися, і ванільним цукром в пишну піну.
  • Акуратно додати борошно з розпушувачем і добре перемішати.
  • У кілька етапів додати білки та перемішати силіконовою лопаткою до отримання однорідної маси.
  • Деко викласти пергаментним папером і злегка змастити його вершковим маслом. Зверху присипати щіпкою цукру.
  • Вилити на лист отримане тісто і розрівняти поверхню.
  • Випікати в попередньо розігрітій до 200⁰C духовці протягом 10-12 хвилин.
  • Відразу після випікання перекласти отриманий бісквіт на вологий рушник. Зрізати з усіх боків жорсткі краї і згорнути бісквітне полотно в рулет разом з пергаментом. Остудити.
  • Після охолодження швейцарський рулет акуратно розгорнути, видалити пергамент і змастити внутрішню поверхню бісквіту джемом, рівномірно розподіливши по всьому бісквіту силіконовою лопаткою.
  • Обережно згорнути швейцарський рулет назад і посипати цукровою пудрою.

Подавати швейцарський рулет до столу, нарізати на поперечні скибочки завтовшки близько 1-2 см.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь