Такий салат може замінити обід. До складу входять рис, тунець, яйця і овочі – це повноцінний набір продуктів для отримання білків, жирів і вуглеводів. Щоб салат не вийшов занадто жирним, рекомендуємо брати тунця у власному соку. У рецепті використовується маринований огірок, але можна також класти і свіжий, за бажанням. Не забуваємо про зелень, адже це і свіжий аромат, і додаткові вітаміни.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тунець консервований 1 банка
- Рис білий 4 ст. л.
- Огірок маринований 2 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цибуля зелена ½ пучка
- Кріп ½ пучка
- Горошок зелений консервований 4 ст. л.
- Майонез столовий молочний 4 ст. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Рис в зазначеній кількості відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. Відкидаємо його на друшляк, даємо відвару стекти і повністю охолоджуємо.
- З тунця зливаємо надлишок соку, розминаємо рибу на дрібні шматочки виделкою.
- Мариновані огірки нарізаємо дрібними кубиками. Якщо при нарізанні виділилося багато соку, його обов’язково зливаємо.
- Варені яйця нарізаємо невеликими шматочками.
- Зелену цибулю і кріп промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем.
- У салатниці з’єднуємо рис, нарізані яйця, розім’ятий тунець, нарізані мариновані огірки, подрібнену зелень, зелений горошок і майонез. Перемішуємо, пробуємо на смак і досолюємо, якщо потрібно.
Подаємо салат відразу після приготування.12