Легкий рецепт приготування чудового пирога з агрусом. Не потрібно бути великим кондитером щоб впоратися з цим рецептом, з ним впорається навіть школяр.
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 350 гр.
- Кефір 80 мл.
- Цукор-пісок 160 гр.
- Рослинна олія 55 мл.
- Борошно пшеничне 325 гр.
- Розпушувач для тіста 1 ч. л.
- Крохмаль картопляний 45 гр.
- Ванілін за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- У миску влийте кефір, додайте 60 грам цукру, сіль і рослинну олію. Борошно змішайте з розпушувачем і просійте цю суміш в миску.
- Замісити тісто, приблизно 1/3 частина відріжте і приберіть в морозилку. Необхідно тісто добре заморозити, щоб легше було натирати його на тертці.
- Більшу частину тіста розкачайте, викладіть у форму і зробіть бортики.
- Агрус помийте. Ягоди разом з цукром, і крохмалем що залишився подрібніть в блендері.
- Ягідне пюре викладіть на тісто у форму. Другий шматок тіста натріть на крупній тертці прямо поверх начинки.
- Пиріг випікайте в духовці при 190 градусах 35 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Приємного апетиту!