Скалопіні алла піцайола

Скалопіні алла піцайола (Scaloppine con salsa alla pizzaiola) – скалопіні з томатним соусом для піци.

Взагалі скалопіні (Scaloppine) – зменшувальне у множині від італійського слова scaloppa – тонко нарізаний шматок м’яса. Це тип італійської страви, яка зустрічається у різних видах. Воно складається з тонко нарізаних шматків м’яса, найчастіше телятини, свинини або курки, які обвалюють у пшеничній борошні та обсмажують в одному із соусів.

Соус, що супроводжує скелопині, може бути представлений безліччю сортів відповідно до регіональних гастрономічних традицій. Популярні варіації включають лимон із каперсами (scaloppine al limone або piccata), грибний соус (scaloppine ai funghi) або томатний соус для піци (pizzaiola).

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
40 хвДрук
  • Покласти шматочки стейків між пергаментом та відбити м’ясо. Застосування пергаменту дозволить не зруйнувати структуру м’яса.
  • М’ясо посолити, поперчити та обсмажити в оливковій олії до золотистого кольору. Можна додати до оливкової олії шматочок вершкового. Коли м’ясо засмажиться, викласти його на тарілку.
  • Ошпарити окропом помідори, очистити від шкірки і нарізати на шматки, видаливши насіння.
  • Обсмажити зубчик часнику на оливковій олії протягом 1-2 хвилин, попередньо роздавивши його плоскою частиною леза ножа, щоб витік сік.
  • Потім видалити часник, викласти в сковороду помідори, каперси та оливки, розрізані навпіл або нарізані на кільця. Додати сіль, чорний перець і тушкувати разом 1 хвилину.
  • Додати обсмажену стейку, покрити їх соусом і готувати приблизно 5-7 хвилин. Будьте уважні, щоб соус з помідорів сильно не густів, при необхідності можна додати трохи води.
  • Подавати м’ясо, посипавши орегано.

Також можна приготувати м’ясо за цим рецептом у духовці, додавши моцареллу, тоді буде справді схоже на піцу.

Для цього потрібно  швидко обсмажити стейки, викласти у форму, змащену оливковою олією, полити зверху соусом із помідорів і додати шматочки моцарелли. Запікати в духовці, поки не розплавиться моцарелла.  Перед подачею також посипати орегано.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь