Скільки застигає желатин в холодці і желе?

Одним з частих питань, який виникає при готуванні желе, крему або домашнього холодцю, є – як довго застигає желатин в цих стравах? У цій статті постараємося розібратися, скільки часу застигає желатин при готуванні, зокрема – в холодильнику.

На час застигання желатину в першу чергу впливають такі фактори, як:

  • Використовувані пропорції желатину і рідини.
  • Температура (при кімнатній температурі або в холодильнику).
  • Обсяг рідини в готується блюді (наприклад: маленька формочка з желе, або велика ємність холодцю).
  • Вид готується страви (холодець на м’ясному бульйоні, домашнє желе з желатину і т.д.).
  • Якість желатину.

Час застигання незначно може відрізнятися навіть при готуванні одного і того ж страви за однаковим рецептом, але в середньому желе може застигнути за 1 годину (невеликий шар в холодильнику, але краще залишати на 2-3 години до повного застигання), холодець за 6-8 годин в холодильнику (зазвичай його залишають на ніч).

Якщо ви часто використовуєте желатин при готуванні, діліться своїми спостереженнями за часом його застигання в коментарях під цією статтею і діліться нею в соціальних мережах, якщо вона була вам корисна.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь