Одним з частих питань, який виникає при готуванні желе, крему або домашнього холодцю, є – як довго застигає желатин в цих стравах? У цій статті постараємося розібратися, скільки часу застигає желатин при готуванні, зокрема – в холодильнику.
На час застигання желатину в першу чергу впливають такі фактори, як:
- Використовувані пропорції желатину і рідини.
- Температура (при кімнатній температурі або в холодильнику).
- Обсяг рідини в готується блюді (наприклад: маленька формочка з желе, або велика ємність холодцю).
- Вид готується страви (холодець на м’ясному бульйоні, домашнє желе з желатину і т.д.).
- Якість желатину.
Час застигання незначно може відрізнятися навіть при готуванні одного і того ж страви за однаковим рецептом, але в середньому желе може застигнути за 1 годину (невеликий шар в холодильнику, але краще залишати на 2-3 години до повного застигання), холодець за 6-8 годин в холодильнику (зазвичай його залишають на ніч).
Якщо ви часто використовуєте желатин при готуванні, діліться своїми спостереженнями за часом його застигання в коментарях під цією статтею і діліться нею в соціальних мережах, якщо вона була вам корисна.