Якщо ви не любите шматочки ревеню в варенні, то смачне повидло з цієї рослини – ваш варіант. А щоб воно вийшло ще більш цікавим, додайте в нього трохи кориці і стебла гвоздики – вони додадуть ласощів пряний терпкий аромат саме ж повидло буде обдавати свіжістю.
Готується повидло дуже просто і досить швидко за часом. Все, що вам знадобиться – це ревінь, цукор, вода і прянощі, а так само погружний блендер, щоб пюрировать все це в єдину масу. Готове повидло виходить насиченого темного кольору, по консистенції воно досить густе. Повидло з ревеню – відмінний варіант для смачних тостів до сніданку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ревень 600 гр.
- Цукор-пісок 600 гр.
- Гвоздика 4 шт.
- Кориця 1-2 ч. л.
- Вода 200-250 мл.
Кроки
- Підготуйте заздалегідь ревінь. Спочатку його потрібно промити, потім обсушити паперовими рушниками або чимось подібним. Після цього ножем видаліть верхню червону плівку.
- Наріжте стебла ревеню невеликими шматочками. Викладіть їх в каструлю, залийте водою і відправте на вогонь.
- Коли майбутнє повидло практично закипить, додайте гвоздику і корицю, перемішайте і уварюйте на слабкому вогні близько 10 хвилин (в сумі з початку варіння у вас повинно піти приблизно з чверть години часу).
- Витягніть гвоздику і пюрируйте гарячу масу за допомогою погружного блендера.
- Потім насипте цукор, перемішайте все гарненько і продовжите уварювати на самому слабкому вогні. Не забувайте в процесі знімати пінку. Уварюйте повидло, періодично помішуючи, поки воно не загусне.