Дуже смачне густе варення, на приготування якого у вас піде зовсім небагато часу. Залежно від кольору агрусу варення виходить красивого бурштинового або малинового відтінку. Всім відомо, що густоти варення потрібно довго уварювати. Але є один маленький секрет – ви просто додаєте Квіттін, і ось уже цей процес скорочується в кілька разів. Це так звані загусник, який не робить ніякого впливу на смак ласощів.
Регулюйте солодкість варення в залежності від ваших уподобань. Якщо любите солодше, краще збільшити його кількість, так як в варення додається ще й лимон, що надає страві якусь пікантність і ледь вловимий аромат цитрусових і легку кислинку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 1 кг.
- Цукор-пісок 800 гр.
- Квіттін 20 гр.
- Лимон 2 шт.
Кроки
- Видаліть хвостики і ніжки у агрусу, переберіть його. Промийте кілька разів холодною водою і відкиньте в друшляк, щоб вода стекла.
- Подрібніть агрус за допомогою погружного блендера і перелийте його в широку каструлю.
- Лимон промийте гарячою водою і наріжте шматками. Обов’язково видаліть кісточки. Шкірку з лимона знімати не треба. Подрібніть так само блендером і відправте його до агрусу.
- Підготовлене пюре засипте квіттіном і перемішайте ретельно, краще з використанням блендера.
- Надішліть каструлю на вогонь і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
- Додайте цукор і продовжіть розмішувати – все це потрібно робити на середньому вогні до закипання. Після того, як варення закипить, готуйте його ще буквально 3 хвилинки.
- Розлийте по заздалегідь підготовленим баночках, закрийте кришками. Надішліть до повного охолодження, поставивши банки на кришки.