Зелений борщ з кропивою – це неймовірно смачна, ароматна і навариста страва, яка точно урізноманітнить ваш обідній стіл. Готовий суп порадує апетитним зовнішнім виглядом, поживними властивостями та незабутнім смаком. Беріть на замітку та радуйте своїх домашніх!
Інгредієнти
Порції: –+
- Кропива 300 гр.
- Капуста білокачанна ½ кг.
- Перець болгарський 1 шт.
- Цибуля зелена 100 гр.
- Часник 4 зубчика
- Петрушка 50 гр.
- Вода 1.5 л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Сіль до смаку
- Перець чорний мелений до смаку
- Сметана 40% для подачі
Кроки
- Для приготування супу рекомендується використовувати молоду кропиву. Її потрібно промити і нарізати.
- Дрібною соломкою обробляють білокачанну капусту. Також чинимо з очищеним болгарським перцем.
- Подрібнюємо зелену цибулю, петрушку і часник.
- Шматочки болгарського перцю обсмажуємо в каструлі з олією близько 5 хвилин. Додаємо сюди зелену цибулю та часник. Перемішуємо і готуємо ще дві хвилини.
- Вливаємо до продуктів воду. Кип’ятимо вміст і доповнюємо капустою. Варимо 5 хвилин, додаємо кропиву та петрушку. Солимо, перчимо і готуємо ще стільки ж.
- Після супу даємо трохи настоятися.
Зелений борщ з кропивою готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши сметаною!