У нових кулінарних книгах все більше уваги приділяють красивій картинці і незвичайності страви. Тільки ось мало хто дійсно готує за такими рецептами. Продукти в них найчастіше дорогі, а процес приготування вимагає певних навичок, техніки і часу. Інша справа старі книги. Там рецепти прості і доступні. Як, наприклад, сніданок з яєць і хліба.
Він нагадує яєчню, запечену в духовці. Шматочки білого хліба додають страві ситності. Звичайно, для тих, хто сидить на дієті сніданок буде занадто калорійним. Але іноді можна дозволити собі подібну слабкість. Тому що це дійсно шалено смачно. І дуже швидко!
- Куряче яйце 4 шт.
- Твердий сир 50 гр.
- Молоко коров’яче 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Батон 150 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
- Візьміть жароміцну форму з високими стінками або казанок і змастіть маслом. Наріжте батон невеликими кубиками і складіть в ємність, посоліть і додайте половину масла.
- Натріть сир на крупній тертці і викладіть на хліб. Зробіть чотири поглиблення і вилийте в кожне по яйцю.
- Додайте сіль, перець і масло, що залишилося. Влийте молоко.
- Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте яйця протягом 10-15 хвилин. Посипте рубаною зеленню і подавайте гарячими.
Такий ситний сніданок стане відмінним початком дня. У форму разом з яйцями можна додати трохи м’яса, наприклад, копчене куряче філе або ковбасу. Тоді навіть чоловік буде досить прицмокувати, поїдаючи запечену з хлібом яєчню. Як вам ідея?