Соковита і дуже смачна долма, запечена в духовці

долма запечена в духовці

Ще один спосіб приготувати смачну і соковиту долму – це запекти її в духовці. Блюдо нудиться при високій температурі, просочуючись ароматами спецій і виноградного листя. Фарш для долми може бути будь-який на ваш смак: баранячий, яловичий, курячий або їх суміш.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
3 год 30 хвДрук
  • Фарш змішайте з рисом, додайте сіль і спеції за смаком.
  • На лист винограду викладіть невелику кількість фаршу.
  • Згорніть бічні краї листа, потім верхні і нижні, у вас вийде щільний рулет.
  • Долму викладіть щільним шаром в жароміцну форму.
  • Приготуйте соус для долми. У мисці змішайте сметану, кефір, воду, спеції і трохи солі.
  • Зубчики часнику очистіть і наріжте тонкими пластинками. Розкладіть часник поверх долми.
  • Потім влийте соус і покладіть лавровий лист.
  • Накрийте форму кришкою і помістіть в духовку, розігріту до 220 градусів на 2,5 години.

Долма виходить неймовірною, подавайте її на стіл, прямо з духовки.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь