Ще один спосіб приготувати смачну і соковиту долму – це запекти її в духовці. Блюдо нудиться при високій температурі, просочуючись ароматами спецій і виноградного листя. Фарш для долми може бути будь-який на ваш смак: баранячий, яловичий, курячий або їх суміш.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 300 гр.
- Листя винограду 100 гр.
- Сіль за смаком
- Часник 2 зубці
- Спеції та Приправи за смаком
- Сметана 40% 100 мл.
- Кефір 100 мл.
- Вода 100 мл.
- Рис білий 70 гр.
- Лист лавровий 1 шт.
Кроки
- Фарш змішайте з рисом, додайте сіль і спеції за смаком.
- На лист винограду викладіть невелику кількість фаршу.
- Згорніть бічні краї листа, потім верхні і нижні, у вас вийде щільний рулет.
- Долму викладіть щільним шаром в жароміцну форму.
- Приготуйте соус для долми. У мисці змішайте сметану, кефір, воду, спеції і трохи солі.
- Зубчики часнику очистіть і наріжте тонкими пластинками. Розкладіть часник поверх долми.
- Потім влийте соус і покладіть лавровий лист.
- Накрийте форму кришкою і помістіть в духовку, розігріту до 220 градусів на 2,5 години.
Долма виходить неймовірною, подавайте її на стіл, прямо з духовки.