Такі манти можна готувати з фаршем, вони виходять схожими на хінкалі. Обов’язковою умовою є наявність у мультиварки контейнера для приготування на пару.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Вода 50 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль кухонна за смаком
- Свинячий фарш + яловичий 520 гр.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Спеції та Приправи за смаком
- Суміш перців мелених за смаком
Кроки
- Просіяти в глибокий посуд борошно, додати воду, змішану з яйцем. Все посолити, перемішати і замісити туге еластичне тісто. Зібрати його в кулю і загорнути в харчову плівку на час приготування начинки.
- Цибулю почистити, помити і нарізати дрібними кубиками або прокрутити в м’ясорубці. З’єднати в мисці фарш (бажано, щоб це була суміш двох різних видів м’яса), цибулю, посолити, додати прянощі.
- Добре перемішати фарш до об’єднання, можна кілька разів підняти його і з силою кинути в миску, так начинка насититься киснем і придбає ніжну структуру.
- Припиліть стільницю борошном. Розкачати тісто тонким шаром, вирізати з нього кружечки за допомогою склянки або вирубки для печива.
- По центру в кожен гурток тіста викласти начинку, защипнути протилежні краї мантів, а потім защипнути кути між собою. Виходять мішечки з м’ясом з смужкою по центру.
- У чашу налити воду по інструкції до мультиварки, поставити контейнер для приготування на пару, змащений олією. Викласти всі манти в контейнер.
- Встановити програму “приготування на пару” і готувати близько 30-40 хв. в залежності від моделі мультиварки.
Подавати готову страву в гарячому вигляді зі сметаною, посипавши дрібно нарубаною зеленню.