Пшонка на молоці – чудова, смачна і дуже корисна каша. А якщо додати в неї вимочені в чаї родзинки і корицю, то виходить вельми незвичайне, але від того не менш апетитне поєднання смаків. Таку кашу можна подавати як в якості головної страви, так і в якості десерту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Пшоно 100 гр.
- Молоко коров’яче 500 мл.
- Родзинки 1 жменя
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Кориця за смаком
- Чай чорний листовий 1 ч. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Заливаємо чай половиною склянки окропу і залишаємо настоюватися.
- Замочуємо родзинки з чаєм, після чого зливаємо чай.
- Засипаємо пшоняну крупу в підходящу для запікання каструлю, заливаємо її молоком, солимо і відварюємо, зовсім небагато, не доводячи кашу до готовності.
- Додаємо в кашу родзинки і відправляємо каструлю під кришкою в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
- Змішуємо цукор з меленою корицею і посипаємо готову кашу.
Приємного апетиту!