Мої школярі готові їсти оладки і на сніданок, і на вечерю. Щоб не здаватися поганою мамою, розбавлю такий їх раціон панкейками і ананасами в тісті. А нещодавно в одному блозі про подорожі натрапила на рецепт, який просто зобов’язаний був сподобатися дітям. Як я і припускала, корейські оладки вони зустріли на ура.
Від хотток були в захваті всі. Цей солодкий корейський фастфуд дійсно з вигляду нагадує наші оладки. Але тісто в процесі виходить зовсім іншим. Та й начинка за смаком ні на що не схожа. Рекомендую покуштувати і Вам корейські оладки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Вода 100 мл.
- Сіль 5 гр.
- Коричневий цукор 50 гр.
- Насіння соняшнику за смаком
- Цукор-пісок 70 гр.
- Дріжджі 5 гр.
- Олія соняшникова 10 гр.
- Волоський горіх за смаком
- Кориця 1 ч. л.
Кроки
- У глибокій мисці змішайте борошно з дріжджами, цукром і сіллю. Туди ж відправте теплу воду. Перемішайте. Влийте масло і знову перемішайте. Замісіть однорідне тісто.
- Накрийте миску з тістом плівкою. Приберіть його в тепле місце. Я ставлю миску в духовку з включеною лампочкою. Тісто має піднятися мінімум в 2 рази. Тим часом приготуйте начинку.
- Обидва види цукру і корицю пересипте в миску. До них додайте грамів 40 рубаних горіхів і трохи насіння. Які використовувати горіхи і насіння, вибирайте самі. Перемішайте інгредієнти.
- Коли тісто підніметься (на це піде близько години), перемішайте його і поділіть на 8 частин. Змастіть руки рослинною олією. З шматочків тіста сформуйте коржі.
- У кожну помістіть ложку горіхово-цукрової начинки. Краї коржа з’єднайте. Скачайте виріб в кульку. Повторіть дії з кожною коржем. Тим часом розігрійте на сковороді олію.
- Готуйте Корейські оладки по 20-30 секунд з кожного боку на середньому вогні. Повинна з’явитися рум’яна скоринка. Готові вироби складайте на паперову серветку.