Стейк зубатки в клярі – це найпростіший і перевірений спосіб зберегти всю ніжність даної риби і надати їй гарний зовнішній вигляд, завдяки апетитній рум’яній скоринці. Для кляру чудово підійдуть курячі яйця і борошно, адже все геніальне – просто!
Інгредієнти
Порції: –+
- Зубатка 1 кг.
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Крохмаль картопляний 2 ст. л.
- Кріп 3 гілочки
- Соус соєвий за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Попередньо розморожені шматки обполіскувати під струменем води і позбавляємося від плівок і дрібних кісток.
- Маринуємо зубатку в соєвому соусі, солі і чорному перці (півгодини буде достатньо).
- Паралельно готуємо кляр: в глибокій ємності збиваємо яйце з борошном і крохмалем, підсипаємо дрібно нарізаний кріп і ретельно перемішуємо. При необхідності солимо.
- Мачаємо рибку в яєчно-борошняної суміші і викладаємо на сковорідку з олією, готуємо на мінімальному полум’ї під кришкою.
Готові скибочки подаємо до столу з молодою картоплею або білим відвареним рисом — насолоджуємося. Приємного апетиту!