Хочу поділитися простим і швидким рецептом смачного та легкого супу із замороженими опеньками. Ароматний і наваристий супчик можна приготувати і зі свіжих грибів, але в мене цього разу залишилися тільки заморожені опеньки. Такий супчик я люблю готувати у піст.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки заморожені 300 гр.
- Вода 2 л.
- Цибуля ріпчаста 3 головки
- Вермішель (дрібна) 50 гр.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Морква 150 гр.
- Квасоля стручкова (заморожена) 150 гр.
- Лавровий лист 2 шт.
- Суміш перців за смаком
- Перець запашний горошок 3 шт.
- Сіль за смаком
На порцію
Калорії: 49 ккал
Білки: 0.8 г
Жири: 3.1 г
Вуглеводи: 4.2 г
Кроки
- Як почати готувати суп з опеньками замороженими? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для супу із заморожених опеньків.
- У глибоку каструлю наберіть потрібну кількість питної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть, а потім викладіть заморожені опеньки. Попередньо розморожувати гриби не потрібно.
- Цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищену цибулю наріжте дрібним кубиком. Глибоку сковороду поставте на середній вогонь та добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть подрібнену цибулю. Періодично перемішуючи обсмажте до м’якого стану.
- Моркву ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім натріть на великій тертці і відправте в сковороду до обсмаженої цибулі. Я використала заморожену натерту моркву. Періодично помішуючи, обсмажте овочі ще кілька хвилин.
- Потім додайте заморожену стручкову квасолю, попередньо дрібно нарізавши. Готуйте під кришкою приблизно 5-7 хвилин, періодично перемішуючи овочі. Якщо у вас є свіжа квасоля стручкова, можна використовувати її.
- На той час опеньки вже зваряться. Зменшити вогонь.
- Зварені опеньки витягніть із грибного бульйону за допомогою шумівки, а бульйон продовжуйте варити. Трохи остудіть гриби.
- Охолоділі опеньки дрібно наріжте і відправте в сковороду до інших овочів.
- Посоліть і додайте суміш мелених перців до смаку, готуйте на повільному вогні приблизно 5-7 хвилин.
- Потім вміст сковороди викладіть у грибний бульйон.
- Всипте вермішель і добре перемішайте.
- Потім додайте в каструлю лавровий лист і запашний перець горошком. Доведіть до кипіння та вимкніть вогонь. Каструлю накрийте кришкою і залиште приблизно на 10-15 хвилин настоятися.
Готовий суп з замороженими опеньками подавайте порційно.
Смачного!