Свинячі реберця з соєвим соусом, медом і гірчицею в духовці приготувати просто. Вийде смачна, ароматна і ситна страва, яку можна приготувати до домашньої вечері або до святкового столу.
Свинячі реберця самі по собі делікатесний продукт. Приготовлені в будь-якому вигляді (у перших стравах, запечені чи копчені) завжди дуже смачні та улюблені багатьма. М’ясо, замариноване в соусі з меду, гірчиці та сої набуває неповторного смаку і стає дуже ніжним.
Приготування соусу для маринування і самих реберець просте, всі інгредієнти доступні, головне, набратися терпіння і дочекатися закінчення приготування. Зате потім можна насолодитися смаком та ароматом прекрасної страви.
Як приготувати свинячі реберця з соєвим соусом, медом і гірчицею в духовці
- Свинячі ребра 1
- Соус соєвий 150 мл.
- Мед квітковий 2 ст. л.
- Гірчиця 1 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Приправи для м’яса ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Свинячі реберця ретельно помийте. Заберіть зайву вологу паперовим рушником. Розріжте реберця вздовж кістки на окремі порції по одному ребру. Складіть на тарілці і відставте убік, накривши рушником.
- Візьміть миску відповідного об’єму, помістіть у неї всі інгредієнти, призначені для соусу. Сіль не додавайте. У соєвому соусі достатньо солі для блюда. Акуратно віночком перемішуйте інгредієнти соусу до повного розчинення меду.
- Підготовлені реберця перекладіть у миску з соусом і добре все перемішайте, щоб соусом були змащені всі приготовлені ребра.
- Закрийте миску харчовою плівкою і залиште реберця маринуватися мінімум на три години. У процесі маринування кілька разів перемішуйте продукт у соусі для рівномірного маринування. Можна замаринувати реберця з вечора, напередодні дня приготування, але тоді поставте їх у холодильник.
- За 20 хвилин до закінчення маринування увімкніть духовку та встановіть температуру 180 градусів. Нехай духовка прогрівається.
- Візьміть відповідну форму для запікання (щоб у ній реберця розташувалися без великих зазорів, але й лежали дуже щільно). Якщо форма для запікання металева – застеліть її фольгою для запікання. Викладіть у форму ребра і рівномірно полийте соусом, що залишився (з миски де ребра маринувалися). Зверху накрийте форму для запікання листом фольги. Щільно обтисніть краї фольги, щоб герметично все запечаталось.
- Встановіть форму для запікання в духовку на середню решітку. Запікайте ребра п’ятдесят хвилин.
- Після цього вийміть форму для запікання з духовки і зніміть фольгу, якою вона накрита. Будьте обережні. Форма для запікання та фольга дуже гарячі. Якщо у духовці є верхній гриль – увімкніть його.
- Потім поверніть форму з реберцями в духовку і запікайте ще десять хвилин, до утворення підсмаженої скоринки дуже темного кольору. Не лякайтесь. Мед, що знаходиться в соусі, швидко карамелізується і стає майже чорним.
- Після закінчення приготування вийміть форму з духовки і поставте нагору плити на 10-15 хвилин.
Подавайте реберця зі свіжими або запеченими овочами, або з будь-яким іншим гарніром. З соку, що утворився при запіканні, можна приготувати соус і подати його до реберець, або просто полити соком, що утворився, реберця.
При подачі страву можна прикрасити листочками петрушки або гілочкою кропу.
Смачного!