Сирний мус – десерт, гідний найвишуканішого ресторанного меню. Однак його може приготувати на власній кухні навіть новачок у кулінарії. Як основу для десерту використовують ніжні сирно-вершкові сири. А як фруктова складова, можете взяти улюблені фрукти.
Інгредієнти
Порції: –+
- Згущене молоко 300 мл.
- Молоко коров’яче 2 ст. л.
- Вершки 150 мл.
- Сир Філадельфія 50 гр.
- Яйце перепелине 1 шт.
- Лимон 1 шт.
- Фрукти/ягоди до смаку
Кроки
- У глибокій ємності змішайте вибрані вами подрібнені фрукти або ягоди з молоком.
- До молочно-фруктової суміші додайте вершковий сир.
- Розбийте в ємність одне перепелине яйце.
- З лимона видавіть сік і додайте 1-2 чайні ложки в загальну масу.
- Вилийте в миску згущене молоко. Збийте всі інгредієнти до однорідності.
- Потім додайте у фруктову масу жирні вершки.
- Мус ще раз добре перемішайте та розкладіть повітряну масу по порційним ємностям.
- Прикрасьте заготовки тедрою лимона і приберіть в холодильник на 20 хвилин.
Після цього найніжніший вершковий мус можна подавати до столу. Смачного!