Тарталетки з солодкою начинкою можуть стати прекрасною альтернативою вже обридлим тортам і тістечкам. Легкі, маленькі і повітряні тарталетки так і ваблять їх спробувати. Такий варіант подачі десерту ідеальний для шведських столів і дитячих свят.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Борошно пшеничне ¼ гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Вода 3 ст. л.
- Кухонна сіль на кінчику ножа
- Масло вершкове ½ пачки
- Для начинки:
- Кисломолочний сир 9% ¼ кг.
- Варення з чорниці 2 ст. л.
- Цукрова пудра 75 гр.
- Жовтки яєчні 3 шт.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Цукор ванільний ½ ч. л.
- Вершки 50 мл.
Кроки
- Перш ніж почати готувати тісто для тарталеток, потрібно трохи розм’якшити вершкове масло. Для цього дістаньте його з холодильника за 30-60 хвилин до початку приготування. Після цього потрібно розрізати масло на шматочки невеликого розміру.
- Пшеничне борошно просійте за допомогою сита в невелику миску. Додайте до борошна нарізане розм’якшене вершкове масло. Тепер необхідно перетерти борошно з маслом. Робиться це руками, поки вся мука не перетвориться в крихту, змішавшись з маслом.
- В отриману масу додайте цукор, трохи солі і 2-3 столові ложки холодної води. Замісіть м’яке і еластичне тісто. З отриманого тіста сформуйте кулю і оберніть її в харчову плівку. Приберіть тісто в холодильник хвилин на 40, щоб воно трохи затверділо і не прилипало до рук.
- Духовку включіть, і дайте їй, як слід розігрітися до 180 градусів, а самі поки займіться приготуванням солодкої начинки.
- Перш за все, у 3 курячих яєць потрібно відокремити білки від жовтків. Білки можна прибрати (заморозити або використовувати для приготування іншої страви) – вони нам більше не знадобляться.
- Тепер візьміть 250 грам сиру,75 грам цукрової пудри, додайте ванільний цукор і збийте все занурювальним блендером до однорідної ніжної маси. Поступово введіть в сир жовтки і знову збийте блендером.
- Вершки збийте міксером, поки вони не перетворяться в досить щільну піну, а потім перекладіть їх до сиру і акуратно перемішайте.
- Дістаньте тісто з холодильника і розділіть його на потрібну вам кількість тарталеток. Кожен шматок розкачайте в корж товщиною 3-5 міліметрів. Викладіть тісто в підготовлені формочки для кексів і щільно притисніть. Дно тарталетки проколіть в декількох місцях зубчиками вилки. Надішліть деко з тарталетками в духовку на 10 хвилин.
- Вийміть напівготові тарталетки з духовки і розкладіть по них підготовлену начинку. Зверху прикрасьте начинку невеликою кількістю чорничного варення. Поставте тарталетки в духовку ще хвилин на 10-15.
Приємного апетиту!