Тарталетки на десерт з солодкою начинкою

Тарталетки з солодкою начинкою можуть стати прекрасною альтернативою вже обридлим тортам і тістечкам. Легкі, маленькі і повітряні тарталетки так і ваблять їх спробувати. Такий варіант подачі десерту ідеальний для шведських столів і дитячих свят.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Перш ніж почати готувати тісто для тарталеток, потрібно трохи розм’якшити вершкове масло. Для цього дістаньте його з холодильника за 30-60 хвилин до початку приготування. Після цього потрібно розрізати масло на шматочки невеликого розміру.
  • Пшеничне борошно просійте за допомогою сита в невелику миску. Додайте до борошна нарізане розм’якшене вершкове масло. Тепер необхідно перетерти борошно з маслом. Робиться це руками, поки вся мука не перетвориться в крихту, змішавшись з маслом.
  • В отриману масу додайте цукор, трохи солі і 2-3 столові ложки холодної води. Замісіть м’яке і еластичне тісто. З отриманого тіста сформуйте кулю і оберніть її в харчову плівку. Приберіть тісто в холодильник хвилин на 40, щоб воно трохи затверділо і не прилипало до рук.
  • Духовку включіть, і дайте їй, як слід розігрітися до 180 градусів, а самі поки займіться приготуванням солодкої начинки.
  • Перш за все, у 3 курячих яєць потрібно відокремити білки від жовтків. Білки можна прибрати (заморозити або використовувати для приготування іншої страви) – вони нам більше не знадобляться.
  • Тепер візьміть 250 грам сиру,75 грам цукрової пудри, додайте ванільний цукор і збийте все занурювальним блендером до однорідної ніжної маси. Поступово введіть в сир жовтки і знову збийте блендером.
  • Вершки збийте міксером, поки вони не перетворяться в досить щільну піну, а потім перекладіть їх до сиру і акуратно перемішайте.
  • Дістаньте тісто з холодильника і розділіть його на потрібну вам кількість тарталеток. Кожен шматок розкачайте в корж товщиною 3-5 міліметрів. Викладіть тісто в підготовлені формочки для кексів і щільно притисніть. Дно тарталетки проколіть в декількох місцях зубчиками вилки. Надішліть деко з тарталетками в духовку на 10 хвилин.
  • Вийміть напівготові тарталетки з духовки і розкладіть по них підготовлену начинку. Зверху прикрасьте начинку невеликою кількістю чорничного варення. Поставте тарталетки в духовку ще хвилин на 10-15.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь