Тарталетки на Новий рік 2021

Смачні і яскраві тарталетки стануть справжньою прикрасою святкового столу на Новий 2021 рік. Особливість такої закуски в тому, що кошики з прісного тіста можна подати з різними начинками. Пропонуємо кілька простих, але смачних рецептів з фото незвичайних страв.

Тарталетки з куркою

Курка чудово поєднується з різними інгредієнтами: чи то овочі, фрукти або гриби. Тому з таким м’ясом можна приготувати на Новий 2021 рік різні начинки для тарталеток. Пропонуємо одразу три прості, але смачні рецепти з фото.

З куркою і ананасами

  • 1 куряче філе;
  • 80 г твердого сиру;
  • 200 г ананасів (консервованих);
  • 2 зубчики часнику;
  • 30 г волоських горіха;
  • 2 яйця;
  • 2-3 ст. л. майонезу;
  • зелень петрушки для прикраси;
  • сіль за смаком;
  • готові тарталетки.

Приготування:

  • Філе птиці попередньо відварюємо і потім нарізаємо невеликими кубиками, перекладаємо м’ясо в миску.

  • Слідом відправляємо волоські горіхи, які дрібно кришимо гострим ножем.

  • Сир натираємо на тертці, а ананаси ріжемо невеликими кубиками.

  • Варені яйця також нарізаємо дрібними кубиками і часник дрібно кришимо, перекладаємо в ємність до решти інгредієнтів.

Тепер салат солимо до смаку, заправляємо майонезом і розкладаємо по тарталеткам. Готову закуску прикрашаємо гілочками петрушки і зернами граната.

З грибами

  • 1 куряче філе;
  • 5-6 печериць;
  • 1 цибулина;
  • 150 г сиру;
  • 150 мл вершків;
  • майонез;
  • зелень кропу і петрушки.

Приготування:

  • Першим ділом готуємо м’ясо курки або можна взяти індичку. Нарізаємо дрібними брусочками і спочатку обсмажуємо в рослинній олії на сильному вогні, потім зменшуємо нагрівання до середнього. М’ясо солимо, перчимо і смажимо до готовності.

  • Невеликими кубиками ріжемо гриби і з додаванням спецій обсмажуємо до випаровування рідини. Після печериців додаємо дрібно покришену цибулю і смажимо до готовності.

  • Повертаємо м’ясо, вливаємо вершки, додаємо трохи тертого сиру і тушкуємо до того моменту, поки вершково-сирний соус не почне густіти.

  • Зелень кропу і петрушки дрібно шаткуємо. Що залишився сир подрібнюємо за допомогою дрібної терки.
  • Підготовлену зелень відправляємо в начинку, а тертий сир змішуємо з майонезом.

Розкладаємо Начинку з готовим тарталеткам, ставимо їх на деко, зверху покриваємо сирною масою і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин (температура 200°С).

З апельсином

  • 1 куряче філе;
  • 1 апельсин;
  • 90 г сиру;
  • готові тарталетки;
  • майонез.

Приготування:

  1. Відварену грудинку птиці ріжемо дрібними кубиками, а сир натираємо на самій маленькій тертці.
  2. З апельсина чистимо шкірку, видаляємо всі білі плівки, нарізаємо м’якоть невеликими кубиками.
  3. Тепер всю нарізку відправляємо в загальну миску, додаємо майонез і перемішуємо.
  4. Підготовленою начинкою наповнюємо готові тарталетки, а зверху посипаємо товченими волоськими горіхами.

Картопляні тарталетки

Якщо вам не подобається смак тарталеток, які продаються в магазинах, то такі кошики можна приготувати в домашніх умовах, наприклад, з картоплі. Пропонуємо дуже цікавий, але в той же час простий рецепт з фото смачної та ситної закуски на Новий 2021 рік.

Інгредієнти:

  • 4 бульби картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 60-80 г пшеничного борошна;
  • 20 г вершкового масла;
  • сіль і чорний перець за смаком;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 2 курячих грудки;
  • 5-7 печериць;
  • 2 яйця;
  • 120 мл вершків;
  • 120 г твердого сиру.

Приготування:

  • Очищені бульби картоплі подрібнюємо за допомогою великої терки, відразу відкидаємо на сито і вичавлюємо весь сік.
  • Тепер дрібно кришимо цибулю, половину ріпчастого овоча перекладаємо до картоплі, також додаємо крохмаль і сіль, все ретельно вимішуємо.

  • Формочки змащуємо олією, викладаємо картопляне тісто, надаємо форму кошичків.
  • Відправляємо картопляні тарталетки на 20 хвилин у розігріту до 180°С духовку.

  • На сковороду з рослинною масломолією відправляємо цибулю, що залишилася, а також нарізані невеликими брусочками гриби, смажимо до випаровування всієї рідини.
  • Тепер до грибів додаємо куряче м’ясо, яке також дрібно ріжемо і смажимо до готовності.

  • В окрему миску розбиваємо яйця, вливаємо до них вершки, додаємо спеції і тертий сир, добре розмішуємо.

У картопляні тарталетки розкладаємо начинку, а зверху соус, відправляємо в духовку на 15 хвилин (температура 180°С). Готову закуску посипаємо дрібно посіченою зеленню петрушки і подаємо до столу.

«Оселедець під шубою» в закусочних тарталетках

Якщо ви не уявляєте новорічний стіл без оселедця під шубою, значить, вам точно сподобається наступний рецепт дуже смачної і яскравої закуски.

Інгредієнти:

  • 14 тарталеток;
  • 1 філе оселедця;
  • 1 буряк;
  • 1 морква;
  • 100 г вершкового сиру;
  • 1 червона цибуля;
  • 7 перепелиних яєць;
  • 1 ч. л. рослинної олії;
  • зелень;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Попередньо відварюємо моркву і буряк, нарізаємо овочі довільними шматочками і відправляємо в загальну чашу разом з сирним сиром.
  • За допомогою заглибного міксера подрібнюємо інгредієнти в однорідне пюре. Отриману масу солимо і перчимо за смаком і поки відставляємо в сторону.

  • Для прикраси філе оселедця нарізаємо тонкими скибочками за кількістю тарталеток.

  • Решту рибу ріжемо дрібними кубиками.
  • Дуже дрібними кубиками шаткуємо цибулю, перекладаємо до оселедця, підливаємо масло і перемішуємо.
  • Перепелині варені яйця розрізаємо вздовж на чотири частини.

  • Бурякову масу перекладаємо в кондитерський мішок з маленькою фігурною насадкою.
  • Порожні тарталетки виставляємо на блюді, на дно кожної кошики викладаємо суміш з оселедця і цибулі.
  • Поверх оселедця видавлюємо з кондитерського мішка бурякову масу у вигляді трояндочок.

По краю кожної кошики укладаємо по скибочці нарізаного оселедця, а з протилежного боку — по дві часточки перепелиних яєць. Тепер прикрашаємо закуску зеленню і можна подавати до столу.

Тарталетки з морепродуктами

У морепродуктів є багато шанувальників, тому їх часто використовують для приготування простих і смачних страв. Тому не упускаємо можливості їх порадувати і пропонуємо кілька рецептів з фото тарталеток для святкового столу на Новий 2021 рік.

З креветками і грушею

  • 2 яйця;
  • 150 г сиру;
  • 1-2 груші;
  • 300 г креветок;
  • тарталетки;
  • зелена цибуля;
  • 2 ст. л. майонезу.

Приготування:

  1. Дрібними кубиками ріжемо сир і варені яйця.
  2. Маленькими шматочками, подрібнюємо очищену від насіння і шкірки грушу. Зелень дрібно шаткуємо.
  3. Всі інгредієнти з’єднуємо в одній мисці, за смаком додаємо сіль і перець, а також майонез, все ретельно перемішуємо.
  4. Отриману начинку розкладаємо по кошиках, а зверху кладемо по дві невеликих креветки.

З крабовими паличками

  • пісочні тарталетки;
  • 1 варене яйце;
  • 1 огірок;
  • 4 крабові палички;
  • 2 ст. л. солодкої кукурудзи;
  • 20 очищених креветок;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • сіль і перець за смаком;
  • зелень петрушки для прикраси.

Приготування:

  • Підготуємо всі інгредієнти. Починаємо з крабових паличок, які розрізаємо вздовж на чотири частини, а потім рубаємо дрібними кубиками.
  • Невеликий свіжий огірок також ріжемо невеликими кубиками.
  • Кришимо варене яйце.
  • В загальну миску відправляємо всю нарізку разом з солодкою кукурудзою.

  • Потім начинку солимо, перчимо, а для заправки використовуємо майонез.

Пісочні кошики наповнюємо дуже смачною начинкою і прикрашаємо закуску гілочками петрушки і очищеними креветками.

З червоною ікрою

  • 1 свіжий огірок;
  • 1 варене яйце;
  • червона ікра;
  • 2 плавлених сирка;
  • тарталетки;
  • трохи зелені;
  • майонез.

Приготування:

  • Холодні плавлені сирки натираємо на дрібній тертці, перекладаємо в миску.
  • До сирків подрібнюємо на дрібній тертці яєчний білок (жовток для цього рецепту не використовується).

  • В начинку додаємо подрібнену зелень, кладемо майонез і ретельно перемішуємо до однорідності.

  • Навскоси нарізаємо свіжий огірок. Повинні вийти тонкі язички, які будуть гнутися і при цьому не ламатися.

  • Тепер беремо пісочний кошичок, кладемо в нього у вигляді півкола огірок.

  • Потім викладаємо сирну масу, а зверху червону ікру і гілочки зелені.

Солодкі тарталетки з заварним кремом і ягодами

Тарталетки – це не тільки ситна закуска, але дуже смачний десерт. Пропонуємо рецепт пісочних кошичків з заварним кремом і ягодами. Вони обов’язково сподобаються дітям і дорослим.

Інгредієнти для тіста:

  • 250 г борошна;
  • 120 г вершкового масла;
  • 80 г цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 1 яйце.

Для начинки:

  • 500 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 3 яєчних жовтка;
  • 35 г борошна;
  • 25 г кукурудзяного крохмалю;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • ягоди.

Приготування:

  1. У борошно додаємо всі сухі інгредієнти (сіль і два види цукру), перемішуємо.
  2. Тепер кладемо нарубленне холодне масло і швидко розтираємо в крихту.
  3. Після масу пов’язуємо збитим яйцем. Замішане тісто кладемо в пакет і прибираємо в прохолодне місце на 30 хвилин.
  4. Потім тісто дістаємо, розгортаємо в пласт, розрізаємо на шматочки і викладаємо у форми.
  5. Дно кошики густо наколюємо виделкою, ставимо в морозилку, щоб маса стала твердою, а потім запікаємо до легкої рум’яного кольору при температурі 200°С.
  6. Для крему розтираємо жовтки з цукром (звичайним і ванільним), потім змішуємо масу з борошном і крохмалем.
  7. Після тонкою цівкою вливаємо молоко, ретельно розмішуємо, ставимо на вогонь і варимо до загустіння.

Отриманого крему даємо трохи часу охолонути, потім заповнюємо тарталетки і прикрашаємо свіжими ягодами. Кошики охолоджуємо протягом години, а перед подачею присипаємо цукровою пудрою.

Такі яскраві, ситні і навіть солодкі тарталетки можна приготувати на Новий 2021 рік. Всі запропоновані варіанти з фото дуже цікаві, але ви можете придумати і свій простий, але смачний рецепт. Адже кошики використовуються для оформлення будь-яких закусок з м’яса, овочів, риби, ікри і т. п.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь